Nytt verktøy for å ta miljøansvar

Miljøfyrtårn-ordningen lanserer helt nye digitale verktøy som gjør det enklere for virksomheter å ta miljøansvar.

#205

Miljøfyrtårn har lansert et helt nytt verktøy som skal gjøre det enklere for enda flere å ta grep for miljøet, samtidig som det er lønnsomt for bunnlinja.

Publisert 23.06.16

Energi og klima

NHO er en av stifterne av Stiftelsen Miljøfyrtårn og sitter i styret:

- Vi mener at Miljøfyrtårn-ordningen har vist seg å være et nyttig verktøy for bedriftene i miljøarbeidet. Den positive overraskelsen er at det faktisk lønner seg, sier Ingebjørg Harto, direktør for næringspolitikk i NHO.

Ny og bedre løsning

STIFTELSEN MILJØFYRTÅRN

  • Stiftelsen Miljøfyrtårn er Norges største sertifiseringsordning for virksomheter som tar miljøansvar  
  • Stiftelsen er opprettet av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning
  • Nesten 5000 sertifiserte virksomheter i Norge i dag. Kjente Miljøfyrtårn er Meny, Vinmonopolet, Oslo kommune, Thon Hotels, De historiske, Princess, BAMA og Fretex, sammen med tusenvis av små og store virksomheter i privat og offentlig sektor over hele landet. 
  • miljofyrtarn.no

20 år etter starten lanseres denne uken en ny og forbedret sertifiseringsløsning som skal gjøre den mer relevant for flere virksomheter. Det nye digitale verktøyet gir oversikt over hvilken innsats den enkelte virksomhet kan gjøre for miljøet. I tillegg tilbys verktøy og hjelpemidler som gjør det enklere å innføre miljørutiner på arbeidsplassen. Dermed blir det både smartere og enklere å ta miljøansvar.

Nye Miljøfyrtårn gir virksomheter muligheter til å måle miljøeffekten over tid og har bygget et klimaregnskap inn i måleverktøyet. Dermed får virksomheten konkrete, målbare resultater for sin miljøinnsats.

- Jeg tror mange norske virksomheter leter etter relevante og lønnsomme veier inn i det grønne skiftet. Nye Miljøfyrtårn kan for mange være den konkrete løsningen, sier Ann-Kristin Ytreberg, daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Norge har gjennom klimaavtalen i Paris forpliktet seg til å redusere CO2-utslippene. For å lykkes med dette må næringsliv og offentlig sektor ta sin del av ansvaret. Det etterlyses konkrete tiltak som har en miljøeffekt. Miljøfyrtårn har gjennom lengre tid arbeidet frem et bidrag til løsning.

Enklere og lønnsomt

- Framtidens konkurransekraft er nært knyttet til bærekraft. Vi har i snart 20 år miljøsertifisert virksomheter i privat og offentlig sektor, men lanserer nå et helt nytt verktøy som skal gjøre det enklere for enda flere å ta grep for miljøet, samtidig som det er lønnsomt for bunnlinja. Med det nye verktøyet gir vi bredden i norsk næringsliv et konkret verktøy slik at de kan bidra med klimakutt, sier Ytreberg. 

- Nye Miljøfyrtårn gjør veien fram til sertifiseringen enklere og mer effektiv. Vi har digitalisert hele prosessen, og tilbyr nå et komplett verktøy for miljøledelse. Kriteriene virksomhetene sertifiseres etter er nå mer treffende og vesentlige, forteller Ytreberg. 

Nye Miljøfyrtårn for små og mellomstore virksomheter ble lansert 21. juni. Til høsten kommer også en ny løsning for større virksomheter som er del av et konsern eller en kommune.