Skuffende Lofoten-kompromiss

Aps kompromiss om konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er dårlig nytt for de som ønsker en kunnskapsbasert oljepolitikk, mener NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund er skuffet over Ap-kompromisset.

Publisert 10.01.17

NHO Arktis, Energi og klima

Mandag kveld ble det klart at Arbeiderpartiet går tilbake på tidligere vedtak om en slik konsekvensutredning. Partiet vil nå innføre petroleumsfrie soner i Lofoten, Vesterålen og Senja, konsekvensutrede petroleumsaktivitet i Nordland 6, samt avvente med områdene Nordland 7 og Troms 2. 

- Det er skuffende at Ap bryter ut og ikke lenger ønsker en samlet konsekvensutredning for oljeutvinning for Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er overaskende i en tid da næringen og norsk økonomi sårt trenger tilgang på nye arealer og ny aktivitet, sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund.

- Det er skuffende at et bredt flertall ikke har klart å finne sammen i dette spørsmålet. Verken dagens eller tidligere regjeringer har klart å legge frem en sak som åpner for konsekvensutredning i området, selv om det har vært flertall for dette i Stortinget, sier Skogen Lund.