Forenkling for 15 milliarder

Målet om å spare bedriftene for 15 milliarder kroner på lovpålagt kontorarbeid de siste seks årene er nådd, ifølge beregningene fra næringsminister Monica Mæland (H).

#205

Konkrete forenklingsmål har gitt resultater. (Illustrasjonsfoto: iStock)

Publisert 21.06.17

Forenkling

Hennes egen regjering står selv bak en nesten to tredeler av besparelsene.

NHO er fornøyde

- Både denne regjeringen og den forrige regjeringen satte konkrete mål for arbeidet med forenkling for næringslivet. Nå ser vi at det er slik målsetting som gir resultater, sier Svein Oppegaard, direktør for politikk i NHO.

Han er derfor fornøyd med at næringsministeren vil sette mål også for neste fireårsperiode, slik hun sier til Dagens Næringsliv.

Over 100 store og små tiltak de senere årene har gitt resultater.

- Resultater kommer bare med nitid og tålmodig arbeid over hele linja, mange bekker små og så videre, sier Oppegaard om de mange tiltakene som er lagt frem. Både forenkling av regler og digitalisering av prosesser må fortsette. Det er også mye å hente på at forvaltningen veileder bedriftene om lover og regler.

Takker næringslivets organisasjoner

- Jeg vil gjerne takke næringslivets organisasjoner. Vi har god kommunikasjon og har fått nyttige innspill som har hjulpet oss til å heve kvaliteten på tiltakene og redusert tiden for gjennomføring, sier Mæland i en pressemelding.

Allerede i 2012 leverte NHO en liste med 80 forslag til forenkling.

Vil fjerne årsberetningen

Samtidig varsler finansminister Siv Jensen (Frp) at Regjeringen vil foreslå å fjerne kravet om å lage årsberetning for nesten 98 prosent av norske bedrifter.

- Alle som har lest årsberetninger for små bedrifter vet at informasjonen i dem har marginal verdi. Da er det helt riktig at bedriftene skal slippe bryderiet med å lage dem, sier Halvor E. Sigurdsen som er fagleder for næringsjus i NHO.

En detaljert oversikt over tiltakene som er gjennomført kan du lese her.

Kontakt oss

Halvor E. Sigurdsen

Fagleder næringsjus

Næringsjus

hes@nho.no
Mobil
93063694