Skogen Lund til Sanner: – Sett inn støtet i forenklingsarbeidet!

– Vi savner forenklingstiltak som utgjør en forskjell for landets bedrifter, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund. NHO mener Regjeringen må jobbe enda raskere. 

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund, skattedirektør Hans Christian Holte og statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Lars Jacob Hiim på Forenklingskonferansen 2015 i Næringslivets Hus.

Publisert 16.09.15

Forenkling

Forenkling er høyt på vår agenda. Vi er i rute.

Regjeringens mål er å fjerne og forenkle lover som sparer næringslivet for 15 milliarder kroner innen sommeren 2017. Har myndighetene nok oppmerksomhet på dette? 

Bedriftene merker lite så langt

46 prosent av bedriftene svarer i en Opinion-undersøkelse at de bruker uforholdsmessig mye arbeid på å oppfylle myndighetenes rapporteringskrav. I 2014 var tallet 44 prosent. Bedriftene føler ikke på kroppen at det er blitt bedre ennå.

– Vi er halvveis i stortingsperioden. Sett inn støtet, oppfordrer Skogen Lund under "Forenklingskonferansen 2015" i regi av NHO, Regnskap Norge og Revisorforeningen.

Skogen Lund minner om at bedrifter må slippe å bruke verdifull tid på å etterleve unødvendige lover og vente på treg saksbehandling.

Opinion-undersøkelse om forenkling

Jan Tore Sanner og Kristin Skogen Lund.

Jan Tore Sanner og Kristin Skogen Lund

Offentlig sektor skal bli mer brukerorientert

– Takk for at dere er utålmodige. Vi er godt i gang. Kanskje har vi dårlig tid, men vi har så vidt begynt, sier Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister.

Et omfattende arbeid for å fornye offentlig sektor er startet. 
– Forenklingsarbeidet som er startet i staten og som nå settes i gang i kommunene vil skape en mer brukerorientert offentlig sektor, sier Sanner.

Sanner sier videre at det nå blir et økt tempo i arbeidet med å digitalisere tjenester og at dette blir synliggjort i statsbudsjettet. 

– Det vil også komme forbedringer på hele innkjøpsområdet for det offentlige. Say no more, sier Sanner.

Lars Jacob Hiim, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, sier departementet merker at det er forventninger til å levere.

– Forenkling er høyt på vår agenda. Målet om forenkling tilsvarende 15 milliarder kroner står fast. Vi er i rute, og ser ikke noe som skal hindre oss i å nå det, sier Hiim.

Hiim sier at hovedmålet er å gjøre det enklere å drive bedrift i Norge og å ikke påføre næringslivet unødvendige byrder.

Regelråd skal gi færre regler

Undersøkelsen  det vises til er utført av Opinion for NHO,  Regnskap Norge og Revisorforeningen.

 

Kontakt oss

Halvor E. Sigurdsen

Fagleder næringsjus

Næringsjus

hes@nho.no
Mobil
93063694