Bli med på å skape våre neste gullnæringer

Velkommen til Corporate Innovation Day 20. oktober i Forskningsparken.

#205

Illustrasjon: Abelia

Publisert 29.09.16

Forskning og innovasjon

Oljenedturen og det digitale skiftet gir unike muligheter til å skape de nye norske suksesshistoriene. Under Corporate Innovation gir vi deg innsikt i hvordan design-tenkning, eksponentielle teknologier og digitale plattformer gjør det mulig å teste ut og skalere opp virksomheter på nye måter.

Lær av Telenor-sjefen

Arrangementet, som er i regi av blant annet NHO og Abelia, krydres med beste praksis fra internasjonale guruer og ledende virksomheter. Hør Nir Eyal fortelle hvordan du kan gjøre kundene avhengig av dine produkter og tjenester. Og lær av Telenor-sjefen som snakker om "Når telefonene er blitt smarte, må vi bli enda smartere." 

Etter 20 års nær uavbrutt suksess, har Brekke gått i gang med å fornye Telenors organisasjon, kultur og forretningsvirksomhet. Ellers venter topper fra Scatec, Lyse, Ericsson og Siemens som på ulike måter søker nye koblinger mot gründere, forskere og på tvers av tradisjonelle bedrifts- og bransjeskiller.
 
NHOs Nyskapingspris blir denne gangen utdelt her på Corporate Innovation Day – ikke helt unaturlig.

Les mer om Corporate Innovation Day her

Fra omstillingssinke til vinner?

Nylig fikk Abelia stor oppmerksomhet om sitt omstillingsbarometer som går til kjernen av Corporate Innovation Day. - Vi vet alle at norsk næringsliv står overfor store utfordringer, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund. - Fordelen med Abelias omstillingsbarometeret er at den gir en mer presis diagnose på hvor Norge er dårlig og hvor vi gjøre det bra. Nå handler det om å sette de riktige selskapene og hodene sammen for å skape de nye vinnerne Norge er avhengig av fremover, sier hun.

Konklusjonen i barometeret er at Norge er en omstillingssinke.  Vi er riktignok gode på breddekunnskap, men mangler spisskompetanse. Spesielt innen teknologi og digitalisering.

Her er noen andre funn:
• Norge er god på grunnkompetanse innen teknologibruk, men IKT-sektoren er liten.
• Det er gode oppstartsmuligheter i Norge, men det er vanskelig å få bedrifter til å vokse. Få er motivert til å starte bedrift.
• Omfanget og kvaliteten på forskning og utviklingen er middelmådig.
• Vi mangler skarpe teknologihoder.
Barometeret er laget i samarbeid med Ny Analyse. Les mer om barometeret på Abelias sider.

Kontakt oss

Rune Foshaug

Avdelingsdirektør

Kompetanse og innovasjon

Rune.Foshaug@nho.no
Mobil
95142636
Anniken Tømte

Spesialrådgiver

Kompetanse og innovasjon

anniken.tomte@nho.no
Mobil
91535710