«Local EAT Award»

Norsk bedrift til topps

Den norske gründerbedriften Fremtidens Mat gikk av med seieren i konkurranse med over hundre finalister fra Norge og Sverige om prisen «Local EAT Award».

Publisert 02.06.14

Forskning og innovasjon

-Å vinne Local EAT Award er helt fantastisk, sier Zoe Christiansen, gründer i Fremtidens Mat.

Fremtidens Mat utvikler og selger produkter laget av nordisk tang fra Nord-Atlanterhavet. Vinneren tar med seg 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

Den norske gründerbedriften Fremtidens Mat gikk av med seieren i konkurranse med over hundre finalister fra Norge og Sverige om prisen «Local EAT Award». Fremtidens Mat utvikler og selger produkter laget av nordisk tang fra Nord-Atlanterhavet. Vinneren tar med seg 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

NHO har deltatt i arbeidet med de lokale juryene som har jaktet på Norges beste løsninger for sunnere og mer bærekraftig produksjon av mat.I løpet av våren har det vært arrangert lokale finaler i fem norske byer; Tromsø, Stavanger, Kristiansand, Trondhjem og Oslo.

De norske regionsvinnerne som konkurrerte i finalen under EAT Stockholm Food Forum var:

Regionsvinner i Kristiansand: Trine på Gården
Regionsvinner i Stavanger: Lauvsnes Gartneri
Regionsvinner i Trondheim: Bieffekten
Regionsvinner i Tromsø: Kjerringøy Gård
Regionsvinner i Oslo: Fremtidens mat

Gründer Zoe Christensen i Fremtidens Mat som gikk av med seieren sier at hun håper prisen vil bidra til økt interesse for tangens mange positive egenskaper.

 - Tang er en bærekraftig ressurs og en usedvanlig næringsrik matvare, som er enkelt å dyrke og kan høstes uten belastning for miljøet. Derfor mener vi at tang kan bli et viktig bidrag til en mer bærekraftig matindustri, sier Zoe Christiansen.

Les mer om vinneren av  Local EAT Awards

President Bill Clinton på EAT Stockholm Food ForumHovedtaler President Bill Clinton

Prisen ble delt ut under EAT Stockholm Food Forum som fant sted i slutten av mai. Konferansen samlet internasjonale ledere innen politikk, næringsliv og akademia for å diskutere veier til en sunn og bærekraftig matindustri. EAT er initiert av Stordalen Foundation og arrangeres i samarbeid med Stockholm Resilience Centre. Profoessor Johan Rockström ved dette forskningssenteret leder EAT Advisory Board, et råd som består av noen av verdens fremste eksperter innen sine respektive fagområder. Rådet kvalitetssikrer EATs faglige innhold. Fra norsk side deltar blant andre Jonas Gahr Støre og Hege Gjessing, president i Den norske legeforening, i rådet. For øvrig sitter blant andre Dr. Julio Frenk, rektor ved Harvard University School og Public Health, og Richard Horton, Sjefsredaktør for The Lancet, verdens ledende medisinske tidsskrift, i rådet. NHO er strategisk partner til EAT Stockholm Food Forum i Norge.

Kontakt oss

Anniken Tømte

Spesialrådgiver

Forskning, innovasjon og digitalisering

anniken.tomte@nho.no
Telefon
23088181
Ingebjørg Gregersen Aas

Rådgiver

Region

ingebjorg.gregersen.aas@nho.no
Telefon
23088113