Eltek er vinner av NHOs Nyskapingspris 2016

Elteks teknologiske gjennombrudd sendte selskapet fra Drammen helt til topps i årets finale.

Eltek er vinner av NHOs Nyskapingspris 20176.

Publisert 20.10.16

Forskning og innovasjon

For pressehenvendelser tlf: 480 22 800

Det betyr enormt mye for oss å vinne NHOs Nyskapingspris. Vi er vanligvis ikke så flinke til å feire våre seire, men nå skal vi virkelig feire, sier Satvir Singh Parmar, Vice President Innovation i Eltek. 

Elteks innovasjon er et teknologisk gjennombrudd hvor man for første gang har klart å kunne snu strømretningen inne i produktet. Med deres nyskaping "Rectiverter" reduseres kompleksitet og kostnader samtidig som leveransen av strøm er minst like effektiv og enkel.

Se film med Eltek øverst i saken.

I sin begrunnelse legger juryen vekt på at strøm er grunnleggende i det samfunnet vi lever i, og ser foran oss; vi snakker for eksempel om smarte samfunn der tilstrekkelig tilgang på strøm er en forutsetning for alle digitaliserte tjenester vi ser for oss i fremtidens smarte samfunn.

Juryen har også merket seg at Eltek kontinuerlig tenker produktutvikling og at bedriften siden starten i 1971 har ekspandert til 40 land og 2500 ansatte.

Reidar Hagen, Chief Technical, Officer Morten Schøyen, Chief Marketing Officer og Satvir Singh Parmar, Vice President Innovation jubler for NHOs Nyskapingspris 2016. Foto: Farstein Rudfjord 

#205

Viktig for mange mennesker

- Produktet vårt er revolusjonerende. Vi har allerede fått kontrakter verdt 50 millioner kroner. Blant annet en kontrakt på 25 millioner kroner for å gi strøm til helsestasjoner i Afrika. På den måte kommer produktet vårt til å spille en viktig rolle for mange folk, sier Singh Parmar.

Eltek er et norsk selskap med hovedkontor i Drammen, som ble etablert i 1971. I dag er Eltek aktiv i over 100 markeder verden over, har kontorer i 40 land og 2500 ansatte. I 2015 ble Eltek kjøpt opp av Delta Group.

Motiverer til innovasjon

NHOs Nyskapingspris har blitt delt ut siden 1981.

- Formålet med prisen er å belønne og skape interesse for nyskaping, innovasjon og etablering av nye bedrifter, sier Rune Foshaug, avdelingsdirektør Forskning, innovasjon og digitalisering. 

Juryen for NHOs Nyskapingspris har i år bestått av:

  • Edel Teige som eier og driver ET Hårstudio i Bergen. Hun leder også NHOs forum for mindre bedrifter og er President i Norske Frisør- og Velværebedrifter.
  • Torgeir Straand som er konsernsjef i Telemark Technologies og vinner av Nyskapingsprisen 2015.
  • Mariann Ødegård som er administrerende direktør ved Kjeller Innovasjon.

Prisen ble delt ut av jurymedlem Mariann Ødegård på arrangementet Corporate Innovation Day som er en del av Oslo Innovation Week.

De to andre finalistene til NHOs Nyskapingspris var Miljøgartneriet og og Paneda Dab. 

Les mer: Paneda er verdensener i DAB

Miljøgartneriet er et av Nordens største og mest miljøvennlige gartnerier