LOCAL EAT AWARD

Hedrer lokale matprodusenter

Som partner i Local EAT Award ønsker NHO å støtte bærekraftige løsninger innenfor mat og helse. Vinnerbedriften kåres i Stockholm i juni.

Petter Stordalen og fjorårets vinner, Zoe Christiansen. (Foto: EAT)

Publisert 26.03.15

Forskning og innovasjon

EAT Stockholm Food Forum finner sted i Stockholm 1. – 2. juni. Under konferansen i fjor samlet verdensledere innen næringsliv, politikk og akademia seg for å diskutere veier til en sunnere og mer bærekraftig matindustri. NHO støtter EAT-satsingen og bidrar til å løfte lokale løsninger gjennom Local EAT Award.

Det finnes ulike fora for mat, helse, klima og miljø, men ingen som setter alt i sammenheng. Hensikten med EAT Stockholm Food Forum er å samle alle områdene og bli matindustriens svar på World Economic Forum i Davos. Norges statsminister Erna Solberg, Sveriges statsminister Stefan Löfven, direktør for the Earth Institute, Jeffrey Sachs og administrerende direktør i Nestlé, Paul Bulcke er blant årets deltakere.

«Local EAT Award»

Før konferansen i Stockholm skal det deles ut lokale priser - «Local EAT Award» - som hedrer ildsjeler, bedrifter og initiativ som har funnet frem til bærekraftige løsninger innenfor mat og helse. Som partner i «Local EAT Award» ønsker NHO å være med på å løfte frem løsninger som kommer forbrukere, produsenter og samfunnet rundt til gode.

- Vi vet at det finnes mange dyktige og innovative bedrifter som er kvalifisert til denne Local EAT Award, og vi håper på mange gode søknader, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

«Local EAT Award» skal deles ut i løpet av april og mai 2014. Du kan lese mer her om prisen og melde deg på her. Vinnerne av de lokale prisene går videre til finalen i Stockholm.

INFORMASJON OG PÅMELDING

EAT Stockholm Food Forum er etablert på initiativ av Stordalen Foundation og utvikles i samarbeid med forskningsinstituttet Stockholm Resilience Centre. NHO er strategisk partner i EAT Stockholm Food Forum. Partnere i EAT Stockholm Food Forum er blant annet Harvard, New York Academy of Science, Google og en rekke solide, norske og internasjonale samarbeidspartnere innen mat, helse og bærekraft.