Her er finalistene til NHOs nyskapingspris

Tre spennende bedrifter med forskjellige konsepter er finalister til NHOs Nyskapingspris for 2015.

NHO har delt ut nyskapingsprisen siden 1981 og mener det er viktig å løfte frem private bedrifter, som står for en vesentlig del av verdiskaping og sysselsetting.

Publisert 10.08.15

Forskning og innovasjon

NHOs nyskapingspris deles ut hvert år til en bedrift som har vist at den både kan være nyskapende, men også levedyktig over tid. NHO mener det er viktig å belønne enkeltmenneskers initiativ, samt skape interesse og oppmerksomhet rundt nyskaping og nyetablering av bedrifter.

Juryen har bestått av:

  • Edel Teige - eier og daglig leder at ET hårstudio, styremedlem i NHO og ny leder for NHOs utvalg for mindre bedrifter.
  • Mariann Ødegård - administrerende direktør i Kjeller Innovation.
  • Egil Haugsdal – EVP Group Business Development, Kongsberg Gruppen ASA.

De har plukket ut tre finalister, av flere spennende innmeldte kandidater. De tre finalistene er:

Telemark Technologies:

Har blant annet utviklet produktet: Hyperbaric Testing System – trykktank 690 BAR. Et verdensledende system for kvalifisering av utstyr til verdens største havdyp.

Telemark Technologies har utviklet en komplett produksjonslinje fra ide til produkt, med engineering, prosjektledelse, innkjøp, maskinering, sveis, montasje og test av produkter inn mot subseamarkedet.

Les mer om Telemark Technologies 

Aqualine

Aqualine har gjennom en periode på 3 år utviklet et helt nytt, rømningssikkert og patentert merdekonsept for oppdrett av fisk, Aqualine Midgard® System.

De som arbeider på merdekanten fått en sikrere og bedre arbeidsplass, noe som gir en betydelig HMS-gevinst.

Dette gir oppdrettsnæringen mulighet til å produsere god mat på mer eksponerte lokaliteter.

Les mer om Aqualine

Everycare AS:

EveryCare AS sin forretningside er å utvikle en komplett løsning for velferdsteknologi som skal tas i bruk både i institusjoner og i private hjem. Målsettingen er å skape løsninger som gir mer tid til omsorg på institusjonene og løsninger som gir mennesker mulighet til å bo hjemme lengre.

EveryCare AS skal utvikle en komplett plattform for velferdsteknologi som på en effektiv måte bygger bro mellom automasjon, moderne IT og velferdsteknologisk utstyr som sengesensorer og trygghetsalarmer.

Les mer om Everycare 

NHO har delt ut nyskapingsprisen siden 1981. NHO mener det er viktig å løfte frem private bedrifter, som står for en vesentlig del av verdiskaping og sysselsetting.

Småtinget 2015 blir det prisseremoni under middagen den 25.8. Vi gleder oss til å offentliggjøre vinneren av NHOs nyskapingspris 2015.

 

Kontakt oss

Maria Hoff Aanes

Seniorrådgiver

Myndighetskontakt

maria.hoff.aanes@nho.no
Telefon
23088317