Hexagon Ragasco kåret til Norges smarteste

Raufossbedriften Hexagon Ragasco har mangedoblet produktiviteten og produserer lønnsomt i Norge i konkurranse med globale aktører. Bedriften er kåret til Norges smarteste industribedrift 2015.

Publisert 05.05.15

Forskning og innovasjon

Hexagon Ragasco ble vurdert i konkurranse med 57 andre industribedrifter i Norge, og gikk helt til topps.

Tirsdag 5. mai ble prisen delt ut av statsminister Erna Solberg til ledelsen i Hexagon Ragasco på Industrikonferansen.

Statsminister Erna Solberg deler ut prisen "Årets smarteste industribedrift 2015" til Hexagon Ragasco ved adm. dir. Skjalg Sylte Stavheim.

Vinnerbedriften produserer gassbeholdere av kompositt, produserer på Raufoss og leverer i hele verden. Og på ti år har de seksdoblet produksjonskapasiteten og redusert produksjonstiden per enhet fra 74 sekunder til 14 sekunder.

- Vi har jaktet på selskaper som tar i bruk teknologi for å styrke egen konkurransekraft, eller som bidrar til å revolusjonere produktiviteten i en bransje, forteller konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Siemens.

Juryen mener Hexagon Ragasco skilte seg ut ved en helhetlig satsning på innovasjon og produktivitet i alle ledd over flere år.

- Dette har gitt store gevinster både i form av økte markedsandeler, god lønnsomhet og motiverte medarbeidere. Vi er dypt imponert,  forteller Panengstuen.

Les mer på Norsk Industri sine nettsider.

F.v. Siemenssjef Anne Marit Panengstuen, Skjalg Sylte Stavheim fra Hexagon Ragasco, og leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen.