"Matindustriens Davos"

EAT Stockholm Food Forum finner sted i Stockholm 26.-27. mai og setter akademia, politikere og næringslivet ved samme bord for å diskutere nye veier til sunn og bærekraftig mat. NHO bidrar til å løfte lokale løsninger.

Publisert 31.03.14

Forskning og innovasjon

Til nå har debatten rundt bærekraftig mat vært preget av silotenkning. Det finnes ulike fora for mat, helse, klima og miljø, men ingen som setter alt i sammenheng. Hensikten med EAT Stockholm Food Forum er å samle alle områdene og bli matindustriens svar på World Economic Forum i Davos.

Forskerne gir oss fakta, politikerne legger føringer og næringslivet står for innovasjonen. Summen av alle tre skaper endring og en mer bærekraftig matindustri.

EAT Stockholm Food Forum er etablert på initiativ av Stordalen Foundation og utvikles i samarbeid med forskningsinstituttet Stockholm Resilience Centre. NHO er strategisk partner i EAT Stockholm Food Forum.

«Local EAT Award»
Før konferansen i Stockholm skal det deles ut lokale priser - «Local EAT Award» - som hedrer ildsjeler, bedrifter og initiativ som har funnet frem til bærekraftige løsninger innenfor mat og helse. Som partner i «Local EAT Award» ønsker NHO å være med på å løfte frem løsninger som kommer konsumenter, produsenter og samfunnet rundt til gode. Vinnerne av de lokale prisene går videre til finalen i Stockholm.

«Local EAT Award» skal deles ut i Tromsø, Stavanger, Kristiansand, Trondhjem og Oslo i løpet av april og mai 2014. Du kan lese mer her om prisen og melde deg på her.

Partnere i EAT Stockholm Food Forum er blant annet Harvard, New York Academy of Science, Google og FNs World Food Program, samt en rekke solide, norske og svenske samarbeidspartnere innen mat, helse og bærekraft.

Kontakt oss

Anniken Tømte

Spesialrådgiver

Forskning, innovasjon og digitalisering

anniken.tomte@nho.no
Telefon
23088181
Ingebjørg Gregersen Aas

Rådgiver

Region

ingebjorg.gregersen.aas@nho.no
Telefon
23088113