Regjeringen støtter testsentre

Regjeringen gir 50 millioner til industrielle fysiske testsentre – og leverer dermed på NHOs ønske fra årskonferansen tidligere i år.

#205

NHO er fornøyd med at regjeringen følger opp forslaget om testsentre fra årskonferansen i år. (Illustrasjonsfoto: Aksel Jermstad)

Publisert 23.09.16

Forskning og innovasjon

De nye testsentrene skal hjelpe bedrifter på veien fra prototyper til industriell produksjon. Næringsminister Monica Mæland avslører i Dagens Næringsliv at pengene bevilges til dette formålet i neste års statsbudsjett. Testsentrene, kalt «katapult», skal komme i stand gjennom spleiselag mellom stat og industri.

- Det er veldig gode nyheter at regjeringen foreslår å bevilge 50 millioner kroner til oppstart av norsk katapult som et nytt innovasjonspolitisk virkemiddel. Vi er veldig fornøyd med at regjeringen nå følger opp dette, sier administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund.

NHO-forslaget fra Remix - årskonferansen 2016

- Skal Norge kunne hevde seg i konkurransen om fremtidens industrielle løsninger, må norske bedrifter være ledende i å utvikle og ta i bruk nye teknologier. Fysiske testsentere vil bidra til at nye teknologiske løsninger kan testes ut og demonstreres og dermed finne veien til markedet raskere enn ellers, sier Skogen Lund.

- Med mange små- og mellomstore bedrifter som ikke på egen hånd har tilstrekkelig løfteevne, er det ekstra viktig i Norge at myndighetene bidrar til å finansiere teknisk infrastruktur som danner grunnlag for næringslivets innovasjon, sier Skogen Lund.

Dette kan også være en viktig byggestein for et kommende toppindustrisenter, mener hun.

Regjeringen vil komme tilbake til den konkrete innretningen av ordningen i Industrimeldingen, som er ventet på nyåret i 2017.

Kontakt oss

Tore Li

Seniorrådgiver

Kompetanse og innovasjon

tore.li@nho.no
Mobil
90869664
Rune Foshaug

Avdelingsdirektør

Kompetanse og innovasjon

Rune.Foshaug@nho.no
Mobil
95142636