120 millioner til norske forskere

I konkurranse med Europas beste har forskningssenteret Simula tatt storeslem etter å ha blitt tildelt over 120 millioner kroner fra EUs forskningsprogram Horisont 2020.

Direktør ved Simula, professor Aslak Tveito, er strålende fornøyd med å ha blitt tildelt over 120 millioner kroner fra EUs forskningsprogram Horisont 2020. (Foto: Simula, Bård Gudim)

Publisert 02.10.14

Forskning og innovasjon

– Det er virkelig stort. Det er veldig hyggelig å få gratulere Simula med tildelingen av EU-prosjektene, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

Simula driver grunnleggende forskning innen programvare- og kommunikasjonsteknologi, og bidrar gjennom dette til nyskaping og innovasjon. I tillegg utdanner Simula kandidater innenfor informatikk, i samarbeid med norske og utenlandske universiteter.

- Dette er kompetanse Norge trenger. Den høye forskningskvaliteten og Simulas innovasjonsarbeid, for eksempel gjennom Gründergarasjen, er en viktig kilde til inspirasjon for andre miljøer og politiske beslutningstakere, sa Haugli da han besøkte Simula etter at tildelingen ble kjent.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia, mener den høye forskningskvaliteten og Simulas innovasjonsarbeid er en viktig inspirasjon.

Hardt arbeid og konsentrert innsats

Horisont 2020 er EUs største satsning på forskning og innovasjon gjennom tidene. Denne satsningen vil bidra til å fremme den teknologiske IKT-utviklingen i Europa i årene fremover. Aktører fra hele Europa har kjempet om prosjektmidlene, og konkurransen har vært knallhard.

- De gode resultatene kommer som følge av omfattende og målrettet arbeid, sier direktør ved Simula, professor Aslak Tveito.

Han understreker at disse prosjektene kommer som et resultat av hardt arbeid og konsentrert innsats. 

- Det viser at vi er i stand til å levere forskning på svært høyt nivå i Norge.

Viktig med gode rammebetingelser

Å sikre best mulig rammebetingelser for norsk forskning, innovasjon og næringsutvikling, er blant Abelias kjerneoppgaver.

- Våre innspill til årets statsbudsjett gjenspeiler dette. Det er viktig for Norge at flere forskningsmiljøer får reell mulighet til å delta i EU-programmet Horisont 2020, verdens største forskningsprogram, og vi må få på plass bedre virkemidler for etablering av nye vekstbedrifter basert på solid norsk forskning, avslutter Haugli.