Tore Ulstein: - Norge har dårlig tid

Næringslivstopper, politikere, forskere og representanter fra arbeidslivet var samlet på Lerchendal-konferansen i Trondheim.

NHO-president Tore Ulstein. Foto: Lerchendalkonferansen.

NHO-president Tore Ulstein. Foto: Lerchendalkonferansen.

Publisert 03.02.16

Forskning og innovasjon

En lang rekke foredragsholdere og debattanter har snakket om de grønne utfordringene, men enda viktigere: de har kommet med ideer og forslag til løsninger.

Arrangørene (NTNU, Norges forskningsråd, Tekna og SINTEF) inviterte foredragsholdere som svarte på hvordan Norge kan bli ledende i den globale, høyteknologiske industrielle revolusjonen vi står midt oppi, og samtidig skape et grønnere Norge.

- Det haster

NHO-president Tore Ulstein snakket om hvordan sitasjonen vil kreve mye av oss alle. Han pekte på hvor stor andel av norsk verdiskaping olje- og gassektoren står for, og hvor stort gap Norge må tette igjen de kommende årene.

Produktivitetsveksten faller i Norge, og Global Innovation Index viser at Norges innovasjonsevne går nedover sammenlignet med resten av Skandinavia.

- Vi har dårlig tid! Vi må raskt se på hvordan vi kan skape et marked for det grønne skiftet, sa Ulstein fra scenen.

Han snakket om de enorme mulighetene i havrommet, og viktigheten av samspillet mellom forskning og privat, norsk eierskap.

Økningen til forskning og utvikling på årets statsbudsjett var høy, men den må øke betydelig også neste år, avsluttet han.

På scenen var også blant annet Telenorsjef Sigve Brekke, konserndirektør Torill Nag i Lyse, konserndirektør Hege Skryseth i Kongsberg Gruppen, Abelias Håkon Haugli og professor Mariana Mazzucato.

Les mer om Lerchendalkonferansen 

Se innlegg fra foredragsholderne

Kontakt oss