Argentina: Frihandelsavtale kan åpne for flere norske bedrifter

En avtale som gir god markedsadgang for varer og tjenester vil være viktig for videre etableringer fra norske bedrifter, mener Arvid Moss. NHO-presidenten har denne uken vært med Kongeparet på offisielt besøk til Argentina.

#205

Miguel Acevedo, Union Industrial Argentina, og Arvid Moss, NHO.

Publisert 08.03.18

Internasjonalt

- Det ligger an til et tettere samarbeid mellom norsk og argentinsk næringsliv, sa NHOs president Arvid Moss under kongeparets besøk i Argentina. I et rundebord som NHO arrangerte sammen UIA, Union Industrial Argentina, diskuterte norsk og argentinsk næringsliv mulighetene for utvikling av samarbeid innenfor områder som fornybar og tradisjonell energi, turisme, transport og landbruk.

Rundt 20 norske selskap har kontor i Argentina. Firmaer som Yara og DNV-GL har vært lenge i landet. Andre som Norwegian etablerte seg nylig for å starte opp både innenriks- og utenriksflyvninger. I 2017 fikk Statoil en avtale om felles leting med YPF i Bajo del Toro-lisensen i Neuquen-bassenget i Argentina.

Etter en lang periode med proteksjonistisk politikk har argentinske myndigheter gjennomført flere økonomiske reformer som har gjort landet til et mer næringsvennlig land: - Norsk næringsliv ser store muligheter her framover, sa NHOs president Arvid Moss under møtet.

EFTA-landene er nå i gang med å forhandle om en frihandelsavtale med Mercosur-landene som består av Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay: - En avtale som gir god markedsadgang for varer og tjenester vil være viktig for videre etableringer fra norske bedrifter. For NHO vil en inkludering av investeringsbeskyttelse med muligheter for tvisteløsningsmekanismer være viktig for næringslivet, sa Arvid Moss.

Kontakt oss

Katarina Sætersdal

Seniorrådgiver

Internasjonal avdeling

Katarina.Satersdal@nho.no
Mobil
93285787