Avlyst i siste liten

En konferanse om innovasjon og samarbeid, i regi av NHO og søsterorganisasjonen i Kina, ble avlyst på én ukes varsel.

Faksimile: DN 3. september 2014

Faksimile: DN 3. september 2014

Publisert 03.09.14

Internasjonalt

Over 20 norske bedrifter skulle delta på konferansen i Chongquing mandag og tirsdag denne uken, hvor NHO og den kinesiske søsterorganisasjonen China Enterprise Confederation (CLC) var arrangør.

Konferansen skulle være den største og viktigste næringslivskonferansen mellom Norge og Kina siden den omstridte fredsprisutdelingen til Liu Xiaobo i 2010.

Hovedtemaet for konferansen var innovasjon og samarbeid. Både norske bedrifter, som er etabler i Kina, og andre bedrifter som har næringsinteresser i Kina, var invitert. Det skulle være tilsvarende representasjon fra ra kinesisk side.

Viktig relasjonsbygging
- Vi så på denne konferansen som svært viktig for relasjonen til kinesisk næringsliv, sier direktør for næringslivspolitikk i NHO, Petter Haas Brubakk, som skulle lede den norske delegasjonen. - Det er synd at dette arrangementet ikke kunne gjennomføres. Kontakt ville vært en god ting, og vi har jobbet sammen om det en god stund. Arrangementet var mellom oss og vår søsterorganisasjon, og vi har hatt dialog med den norske ambassaden i Beijing og Innovasjon Norge, sier han til DN.