RUSSLAND

Brobyggeren

Smolensk og Bergen har mye til felles som turistmål. Olga Sakharova, direktør for reisebyrået "Smolensk Tower", ønsker å etablere en turist-bro mellom de to vakre Hanseater-byene.

Olga Sakharova, direktør for turistbyrået "Smolensk Tower" 

Olga Sakharova, direktør for turistbyrået "Smolensk Tower". 

Publisert 19.09.14

Internasjonalt

Norge er et populært reisemål for russere. I regi av NHOs utvekslingsprogram mellom Norge og Russland, Presidentprogrammet, skal Sakharova hospitere tre uker ved Bergen Reiselivslag og FjordNorge for å etablere nettverk med turistnæringen i Bergen.

Toveis storsatsing
Hanseater-byen Smolensk er en av Russlands eldste og ligger vest i landet ved grensen mot HviteRussland.

- Denne storsatsingen går begge veier og tanken er at vi skal bygge en turist-bro mellom Smolensk og Bergen, sier Sakharova.

Hun er den tredje representanten fra Smolensk, en by på 320 000 innbyggere, som er deltar på Presidentprogrammet i Norge. En tidligere deltaker jobber også innenfor turistnæringen. De ønsker et samarbeid med den statseide delen av turistnæringen, for å markedsføre Bergen som et attraktivt reisemål for russere.

- Dette prosjektet blir en garantert suksess. Jeg ser frem til å besøke Bergen og lære mer om dette vakre landet, for så å markedsføre turer til Bergen når jeg er tilbake i Smolensk, sier Olga Sakharova.

Deltakerne fra NHOs Presidentprogram besøker Næringslivets Hus, fredag 19. september.

Viktig å fortsette folk-til-folk-samarbeidet
NHO har i løpet av de 15 siste årene hatt et utvekslingsprogram mellom Norge og Russland. Russiske ledere, som har gjennomført et masterprogram om ledelse, kan søke om et hospiteringsopphold i Norge. I år skal 12 russiske ledere til ulike bedrifter fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

- Det er viktig at folk-til-folk-samarbeidet med Russland fortsetter, også i tider med mange restriksjoner overfor næringslivet i Norge, sier Katarina Sætersdal som er NHO-ansvarlig programmet.

Kontakt oss

Katarina Sætersdal

Seniorrådgiver

Internasjonal avdeling

Katarina.Satersdal@nho.no
Telefon
23088348