PRESIDENT-PROGRAMMET

Etterlyser vertsbedrifter

NHO vil gjerne ha vertsbedrifter til "Presidentprogrammet", som skal gi unge russiske ledere erfaring om ledelse i private bedrifter, etablere nye kontakter og sikre samarbeidsavtaler.

Publisert 29.04.14

Internasjonalt

Kirill Kazochenko, Askoil, hospiterte i Norsk Gjenvinning for to år siden. Her sammen med Kolbjørn Akervold, Norsk Gjenvinning.

Utvekslingsprogrammet finansieres av Utenriksdepartementet og administreres av NHO på 15. året. Russerne har gitt flere veldig sterke signaler om at de er interesserte i tettere samarbeid med norske virksomheter innen mange forskjellige næringsområder.

Kunnskap og entusiasme
- Jeg er overbevist at det blir utrolig lærerikt å bli kjent med hvordan det norske systemet er bygd opp. Jeg håper at dette blir starten på et større og langvarig samarbeid, forteller Alexey Neosilovsky, som har en lederstilling innenfor energiforvaltning og kvalitetssikring i Yaroslavl Generating Company.

- Det var veldig nyttig og utrolig inspirerende å være på seminaret og jeg personlig har lært mye nytt og nyttig om norsk forretningskultur og om samfunnet generelt. Nå vil jeg så veldig gjerne komme til Norge og lære mer! Norge har unik erfaring med å utvikle innovasjonsbedrifter, tilføyer entusiastisk Igor Rogachev, avdelingsleder for bedriftsrådgivning og innovasjon i Borsky Business Inkubator.

Unikt samarbeid
Hospiteringsprogrammet gir russiske næringslivets ledere mulighet til å få kompetanse og erfaring fra norsk næringsliv, så vel som kunnskap om norsk samfunn, kultur og økonomi. Med et skreddersydd program blir det et unikt samarbeid hvor mange nyttige, langvarige og gode kontakter knyttes. NHO har hatt veldig god erfaring med hospiteringsprogrammet. Ifølge tidligere deltakere har de hatt godt utbytte av programmet og de kontaktene som skapes fører til betydelig økt forretningsvirksomhet og bedre gjensidig forståelse.

- Det er svært gledelig at så mange entusiastiske russiske næringslivets ledere vil lære om markedsøkonomi i Norge og knytte tettere bånd til norsk næringsliv! Jeg blir veldig imponert av deres positive energi, utstråling og handlingskraft, sier Yanina Unnli, prosjektmedarbeider i Presidentprogrammet.

Hospitering
Hospitering er organisert i form av en tre ukers utplassering i en bedrift i relevant bransje. Før dette får alle deltakerne en uke med informasjon om Norge. Deltakernes kostnader til reise og opphold samt kursets aktiviteter dekkes.

NHO inviterer deg og din bedrift som er interessert i eller som jobber mot Russland til å delta i dette inspirerende programmet og bli en vertsbedrift. Tett kontakt med mange veldig godt kvalifiserte og handlingskraftige russiske næringslivsledere vil gi deres bedrift en mulighet for å kunne ta del i det store potensial som er i det russiske markedet.

For nærmere informasjon, ta kontakt med Yanina Unnli, prosjektmedarbeider i avdeling Internasjonalisering og europapolitikk i NHO.