Historisk Tunisiabesøk

- Norsk næringsliv er velkommen i Tunisia, oppfordrer den tunisiske statssekretæren Annouar Ben Khelifa. For første gang har en tunisisk næringslivsdelegasjon gjestet Norge.

Statssekretær for Good Governance Annouar Ben Khelifa, avdelingsdirektør i NHO Tore Myhre og statssekretær Morten Høglund fra Utenriksdepartementet.

Publisert 31.03.14

Internasjonalt

Torsdag 27. mars inviterte NHO, NABA og Tunisias ambassade til seminaret ”Tunisia is open for business” i Næringslivets Hus.

Den arabiske våren startet i Tunisia for tre år siden og har preget landet. For vel en måned siden ble en ny grunnlov vedtatt og med det går Tunisia en langt lysere vår i møte. Den tunisiske næringslivsdelegasjonen som besøkte Norge forrige uke hadde med bedrifter fra bransjene fornybar energi, landbruk og IKT.

Som en del av programmet arrangerte NHO, NABA og Tunisias ambassade et godt besøkt næringslivsseminar. Her kunne norsk næringsliv lære mer om det nye politiske klimaet og forretningsmulighetene i Tunisia.

Statssekretær i Utenriksdepartementet Morten Høglund åpnet seminaret og hans tunisiske statssekretær-kollega Annouar Ben Khelifa fulgte opp med en invitasjon og oppfordring til norske bedrifter om å oppdage mulighetene i Tunisia. Blant annet skal det være en større investeringskonferanse i Tunis i midten av juni og norske bedrifter er velkommen til å delta.

De norske bedriftene BAMA, Eltek og Sahara Forest Project presenterte seg for den tunisiske delegasjonen og Abelia orienterte delegasjonen om den norske it-sektoren.