Indias president til NHO

Indias president Pranab Mukherjee åpner konferanse om norsk-indisk samarbeid innen næringsliv, forskning og utdanning i Næringslivets Hus i dag.

Den indiske presidententen Shri Pranab Mukherjee vil tirsdag delta i møte om norsk-indisk samarbeid. (Foto: offisielt)

Publisert 13.10.14

Internasjonalt

NHOs president Tore Ulstein ønsker i dag Indias president Pranab Mukherjee velkommen til en bredt anlagt konferanse om næringsliv, forskning og utdanning i Næringslivets Hus.

H.M. Kongen vil overvære åpningen av konferansen, som er del av det første offisielle statsbesøket fra India til Norge. Besøket har som formål å bidra til å styrke det bilaterale forholdet mellom de to landene, og spesielt det økonomiske samarbeidet.

President Mukherjee vil møte ledere av bedrifter og utdannings- og forskningsinstitusjoner fra begge land og holde en tale om indisk politikk og ambisjoner for samarbeidet med Norge.

- Det er en stor ære å motta lederen for en av verdens største og viktigste nasjoner. Vi ser et stort potensiale for økt handel og investeringer mellom Norge og India, særlig innen energi, maritim sektor, sjømat og telekommunikasjon, sier NHOs næringspolitiske direktør Petter Haas Brubakk.

Næringsminister Monica Mæland og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil også holde innlegg under åpningsseremonien, der en rekke avtaler vil bli undertegnet.

Konferansen er arrangert av NHO og Forskningsrådet/Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU).

Næringslivsdelen er organisert i samarbeid med NHOs indiske søsterorganisasjonen Confederation of Indian Industry (CII) og Norway India Chamber of Commerce and Industry (NICCI).

Kontakt oss

Torkel Thorsen

Seniorrådgiver

Internasjonal avdeling

torkel.thorsen@nho.no
Telefon
48108364