Norsk næringsliv ser mot Asia

Årets viktigste samling for norsk næringsliv i Asia går av stabelen 16.-18. april i New Delhi. Næringsminister Monica Mæland og NHO-sjef Kristin Skogen Lund er med.

Næringsminister Monica Mæland og NHO-sjef Kristin Skogen Lund er med til Norway Asia Business Summit (NABS) i New Delhi.

Publisert 27.03.15

Internasjonalt

For fjerde år på rad samles ledere fra norske bedrifter og ambassader til Norway Asia Business Summit (NABS), denne gang i New Delhi 16.-18. april. NABS har som formål å styrke norsk industri i regionen gjennom å dele erfaringer og idéer. Forumet skal også tjene som inspirasjon for bedrifter som vurderer å starte virksomhet i Asia. Energi, maritim sektor og telekom er blant de største næringene. 

- Tyngdepunktet i verdensøkonomien har de siste ti årene forskjøvet seg mot øst. Det er all grunn til å tro at Asia vil bli det fremste vekstmarkedet også for norsk industri, sier Tore Myhre, avdelingsdirektør i NHO.  

- Selv om veksten i lokomotiver som Kina har avtatt noe, fortsetter Asia sin økonomiske fremgang. Særlig India er på vei opp, med omfattende økonomiske reformer som gjør det attraktivt å investere i landet. Storstilt utbygging av infrastruktur og styrket kjøpekraft i befolkningen gjør India til et stadig viktigere marked for norsk næringsliv.

Foruten Mæland og Skogen Lund blir det innlegg av bl.a. vinner av Nobels fredspris Kailash Satyarthi, Jon Fredrik Baksaas (Telenor), Morten Fon (Jotun), Espen Henriksen (Kongsberg), Tima Iyer Utne (Statkraft) og asiatiske toppledere som Tejpreet S. Chopra (Bharat Bijlee).

Det er fortsatt mulig å melde seg på forumet. Se http://norway-asia.com/ for informasjon.

Kontakt oss

Torkel Thorsen

Seniorrådgiver

Internasjonal avdeling

torkel.thorsen@nho.no
Telefon
48108364