Norsk-russisk samarbeid

Det årlige Presidentprogrammet er nå avsluttet. Utvekslingsprogrammet mellom Norge og Russland er svært populært og administreres av NHO på 15. året.

Deltakerne fra NHOs Presidentprogram 2014 besøker Næringslivets Hus, fredag 19. september.

Deltakerne fra NHOs Presidentprogram 2014 besøker Næringslivets Hus, fredag 19. september.

Publisert 20.10.14

Internasjonalt

2014-programmet har gått over fire uker. 12 russiske mellomledere har deltatt og 11 norske bedrifter, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, har vært involvert.

Både deltakere og vertsbedrifter er svært fornøyd med programmet. - Vi sitter igjen med mange nye inntrykk. NHOs Presidentprogram har vært en utrolig positiv, spennende og lærerik opplevelse, er en av tilbakemeldingene fra de involverte.

- Vi har vært svært heldige som har fått være med på Presidentprogrammet. NHO har gitt meg en opplevelse for livet, sier Anastassia Lebedko fra St. Petersburg. Hun er hoveddesigner i Multilight AS og hospiterte hos bedriften COWI.

- Vi opplever at programmet er veldig godt tilrettelagt, og oppfølgingen fra NHOs side har vært upåklagelig, sier Eldar Sletten som er daglig leder i en av vertsbedriftene, ABG Varme AS. - Den russiske deltakeren som har gjestet oss i Kristiansand har bidratt sterkt i den daglige ledelse av bedriften, sier han.

Målet med Presidentprogrammet er økt kunnskap om norsk samfunnsliv, markedsøkonomi, organisering, og dagligliv. I tillegg skal programmet både danne grunnlag for fremtidig samarbeid og videreutvikle det allerede eksisterende samarbeidet.

Olga Sakharova er direktør for turistbyrået "Smolensk Tower". Hun har hospitert tre uker ved Bergen Reiselivslag og FjordNorge for å etablere nettverk med turistnæringen i Bergen. 

NHOs Presidentprogram har fått omfattende medieomtale, både i lokal- og bransjeaviser.

Kontakt oss

Yanina Unnli

Prosjektmedarbeider

Internasjonalisering og europapolitikk

yanina.unnli@nho.no
Mobil
95113603