Utenriksministeren inviterer næringslivet til Kina

Utenriksminister Børge Brende inviterte alle de 250 deltakerne som fredag møtte på frokostseminar for å høre om normaliseringen med Kina, med på statsministerens offisielle besøk til våren.

#205

Bedriftsledere som setter pris på normaliseringen med Kina. Fra venstre: Helge Aasen, konsernsjef Elkem, Egil Magne Haugstad, daglig leder Pelagia, Kathrine Myhre, adm. direktør Oslo Medtech, og Remi Eriksen, konsernsjef DNV GL. Til høyre utenriksminister Børge Brende. (Foto: Anne Birgitte Hjelseth)

Publisert 03.02.17

Internasjonalt

- Kina har god plass.

I et fullsatt Næringslivets Hus fikk Brende rosende ord fra NHO-sjef Kristin Skogen Lund – som han så ingen grunn til å dementere – for å ha bidratt til et normalisert forhold til Kina, og for at forhandlingene om en frihandelsavtale blir tatt opp igjen. Denne avtalen håper Brende kommer på plass senest i løpet av neste stortingsperiode, men helst før.

- Vi skal gjøre som Grete Waitz: Gi alt fra start og øke etter hvert, sa Brende med et smil.

Også Kinas Chargé d'affaires Dong Fengming setter pris på et normalisert forhold mellom de to landene. I et innlegg som i hovedsak var på engelsk, viste han til et norsk ordtak:

- En god dag kommer aldri for sent, sa han, til latter fra salen. Og la til litt etter: - Bak skyene er himmelen alltid blå.

Han ser stort potensial for norske virksomheter i Kina.

Elkems konsernsjef Helge Aasen, Pelagias daglige leder Egil Magne Haugstad, Oslo Medtechs adm. Direktør Kathrine Myhre, og DNV GLs konsernsjef Remi Eriksen deltok i et påfølgende panel. Alle så frem til den kommende frihandelsavtalen.

Se opptak fra hele frokostseminaret.