Nammo Raufoss AS viderefører den sterke lokale tradisjonen med fagopplæring

Bedriften er blant finalistene til NHOs Fagopplæringspris 2016.

Iren Neståker Aastad er en av 18 lærlinger i Nammo

Iren Neståker Aastad er en av 18 lærlinger i Nammo. Foto: Aleksander Andersen

Publisert 07.09.16

Kompetanse og utdanning

Målet med prisen er å vise frem den fantastiske jobben som blir gjort i bedriften

– Nammo Raufoss jobber tett med opplæringskontoret og viderefører den gode tradisjonen med fagopplæring som alltid har stått sterkt på Raufoss, sier Tor Magne Furusethagen, daglig leder av Opplæringskontoret for industrifag på Raufoss. Han har nominert bedriften til NHOs fagopplæringspris 2016. Nå er de en av tre finalister i konkurransen.  

Lærling fikk gull i yrkes-NM

I nomineringen legger Furusethagen vekt på at Nammo Raufoss AS har forankret fagopplæringen i toppledelsen. Bedriften har per i dag 18 lærlinger. Lærlingene står for omvisning av skoleklasser og kunder. De siste to årene har bedriften deltatt med hele 95 operatører på faglig leder kurs/instruktørkurs.
- Flere lærlinger fra Nammo Raufoss AS har dessuten markert seg i yrkes-NM og World Skills. I 2014 gikk en av Nammo Raufoss lærlinger til topps og tok gull i yrkes-NM.

Driftsansvarlig er glad for at innsatsen legges merke til

- Vi er veldig glade for at jobben vi gjør blir lagt merke til. Det er en ære å være en av finalistene til NHOs Fagopplæringspris, sier Vegard Løkken, driftsansvarlig i Nammo AS. – Vi har et godt system med hvordan vi jobber med lærlinger, og jobber tett sammen med både opplæringskontor og videregående skole.

- Jeg er glad for at den flotte jobben som Nammo gjør blir anerkjent, sier Åge Skinstad, regiondirektør i NHO Innlandet. – Målet med prisen er å vise frem den fantastiske jobben som blir gjort i bedriften.