5 grunner til å studere i Tyskland

Det er stadig større interesse blant unge for tysk språk og kultur. Sammen med annen fagkompetanse kan tysk gjøre deg ettertraktet på arbeidsmarkedet. 

Studenter fikk i Næringslivets Hus møte 10 tyske universiteter og en rekke norske organisasjoner som er opptatt av norsk-tysk samarbeid.

Publisert 27.01.16

Kompetanse og utdanning

Tyskland er nå Norges største handelspartner og hver syvende NHO-bedrift melder at de har behov for tysk språk- og kulturkompetanse, viser NHOs kompetansebarometer.

Samtidig er det stadig flere unge som velge tysk som fremmedspråk og som velger å studere i Tyskland. Dette er en god utviklingen, mener NHO.

- Språklig og kulturell kompetanse er både nødvendig og ettertraktet i norsk næringsliv. Men dette alene er ikke nok. Bedriftene trenger ansatte med dobbel kompetanse, for eksempel språk og økonomi – eller språk og ingeniørfag, sier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Ingen skolepenger

Mandag møttes over 250 elever, studenter, foreldre, lærere og andre interesserte opp i Næringslivets Hus. De fikk møte 10 tyske universiteter og en rekke norske organisasjoner som er opptatt av norsk-tysk samarbeid, blant dem ANSA, Organisasjon for norske utenlandsstudenter.

Artikkelen fortsetter under grafen:

Grafen viser hva det koster å studere i de forskjellige landene. I Tyskland er det ingen skolepenger. (Klikk på bildet for større visning.)

Informasjonskonsulent i ANSA, Toril Jøraandstad, mener det er flere gode grunner til å se mot Tyskland.

Fem grunner til å studere i Tyskland

1) Høy kvalitet på studiestedene

2) Ingen skolepenger

3) Mange bedrifter har behov for tysk språk- og kulturkompetanse

4) Norske studenter i Tyskland trives

5) God integrering og rask språklæring

 Hos  ANSA  får du mer informasjon om studier i utlandet.

Les mer om bedriftenes språkbehov

Kontakt oss

Tor Erik Groeng

Seniorrådgiver

Kompetanse og innovasjon

tor.e.groeng@nho.no
Mobil
97180558