blomster lærling

Kompetanse og utdanning

Nasjonens evne til å forvalte befolkningens kompetanse er avgjørende for verdiskaping og samfunnsutvikling. Det må være kultur for læring som alltid forplikter og utfordrer til stadig å søke ny kunnskap.

Utdanningssektoren er næringslivets viktigste leverandør av kompetanse.

Kristin Skogen Lund

Nyheter

 • NM for studentbedrifter: Storeslem for Easy Zeek

  Ungt Entreprenørskap arrangerte denne uken NM for studentbedrifter i Næringslivets hus. Studentbedriften Easy Zeek tok hjem hele seks av åtte priser – inkludert NHOs pris for beste næringslivssamarbeid.

  12. juni 2018
 • Sterke kompetanse-initiativer fra Solberg

  – Initiativene går rett til kjernen av det bedriftene trenger for å kunne bidra til å sikre velferden, sier NHOs viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid.

  6. april 2018
 • Sanner: Viktig rapport til riktig tid

  Kunnskapsminister Jan Tore Sanner var positiv til rapporten og til forslaget som ble lagt frem på NHO-konferansen Innovative lærlinger – innovative fagarbeidere.

  4. mai 2018
 • Styrker laget bak tek-jenter

  Norske bedrifter trenger at flere jenter velger teknologiutdanninger. Nå har NHO og NITO signert en samarbeidsavtale for å styrke prosjektet Jenter og teknologi.

  22. mars 2018
 • Praksis med kvalitet

  NHO og LO er opptatt av at alle studenter får tilbud om studiepoenggivende praksis.

  10. april 2018
 • Yrkesfagene styrkes med ny struktur

  Regjeringen la denne uken frem en ny struktur for yrkesfag i videregående skole. NHO er spesielt for glad for at innspillene fra næringslivet ser ut til å ha blitt tatt på alvor.

  5. mars 2018

Publikasjoner

 • Kompetanse og utdanning

  Vår viktigste utdanningspolitiske utfordring er å sørge for at norsk ungdom fullfører en utdanning som kvalifiserer for arbeidslivet.

  12. mai 2014
 • Lærling i lærebedrift

  Som lærling går du fra å være skoleelev til å bli midlertidig ansatt i en lærebedrift. Overgangen kan være stor, men du har mange støttespillere rundt deg som vil hjelpe deg med å lykkes.

  6. august 2013
 • Instruktør i lærebedrift

  Å ha ansvaret for opplæringen av en lærling er en inspirerende jobb. Det krever inngående fagkunnskap og en må være oppdatert på læreplaner og kompetansemål.

  6. august 2013
 • Innovasjon+

  NHOs innovasjonspolitikk har tre søyler; hvordan få nye bedrifter til å vokse, hvordan støtte innovasjon i etablerte bedrifter og hvordan bidra til bedre næringsmiljøer.

  19. september 2012
 • Opptrapping 2030

  NHO vil sette som ambisjon at næringslivets utførte forskning og utvikling utgjør 2 prosent av BNP innen 2030.

  25. mai 2011

Kontakt

Rune Foshaug

Avdelingsdirektør

Kompetanse og innovasjon

Rune.Foshaug@nho.no
Mobil
95142636
Are Turmo

Kompetansedirektør

Kompetanse og innovasjon

are.turmo@nho.no
Mobil
93266514