Får elektronisk lærebok for første gang

Lærlinger på bilfag, og for øvrig alle andre som vil lære noe om bil, kan nå laste ned læreboka som en app for første gang.

For første gang får elever på bilfag elektronisk lærebok.

Publisert 03.06.15

Kompetanse og utdanning

– De tradisjonelle lærebøkene er veldig vanskelige å slå opp i. Men med den nye appen er det bare å surfe rundt og trykke seg frem, så kommer du dit du skal, sier Ken Christensen.

Les mer om appen BILFAG

– Mye morsommere

Han og Simen Tveit Lian er lærlinger hos Møller Bil Oslo Vest, og fikk prøve appen før den ble tilgjengelig i App Store. De mener det er lettere å få med seg hvordan ting fungerer i en bil i forhold til å lære seg side opp og side ned i en vanlig bok.

– Det som også er stilig med appen er at du kan se hvordan komponentene ser ut innvendig ved å dra en linje på skjermen, forteller Ken og demonstrerer hvordan Lambdasensoren virker på appen, og samtidig viser hvor den ligger i bilen. I appen kan vi både lese skriftlig hvordan den fungerer, og se det grafisk.

 – Bøker er kjedelig. App er mye morsommere. Alt er mye enklere forklart, også er det bedre med bilder, farger og kontraster. Dessuten er det enkelt satt opp slik at det er lett både for utenforstående og for folk som kan det fra før, mener Simen.

I tillegg mener han fagstoffet blir mye lettere å dra med seg og å bruke hvor som helst.

–  Du kan laste appen ned på nettbrett, og da kan du lese på det du vil lære deg i senga, på skolen og på T-banen. For telefonen har du med deg uansett.

Gratis å laste ned

Hensikten med appen er å gjøre det lettere for elever på bilfag å tilegne seg kunnskap ved å gjøre det tilgjengelig på plattformene de bruker.

 – Vi ser at ungdom har et annet forhold til tykke bøker med masse skrift og svart-hvitt-illustrasjoner. De er vant til å tilegne seg informasjon på en annen måte, med Youtube, Google og telefon, sier Caspar Hille som er prosjektleder for utviklingen av appen.

Appen, som heter BILFAG, er utviklet i samarbeid mellom flere aktører i norsk bilbransje, og er gratis å laste ned i App Store fra en iPad.