Flere får lærlingplass i Trøndelag

350 unge trøndere står uten læreplass, mot 600 på samme tid i fjor. - Godt rekrutteringsarbeid blant bedriftene gir resultater, sier NHOs regiondirektør Merethe G. Storødegård.

Merethe Gudmundseth Storødegård

Merethe Gudmundseth Storødegård, regiondirektør i NHO Trøndelag, er glad for at bedrifter tar samfunnsansvar. (Foto: Moment studio)

Publisert 18.08.16

Trøndelag, Kompetanse og utdanning

Til sammen 1700 søkte om læreplass i Trøndelag fra i høst, ifølge NRK. De siste to årene er det rekruttert 60 nye lærebedrifter bare i Nord-Trøndelag. Årsaken er ikke minst mer aktiv informasjon overfor bedriftene om hva lærlingordningen innebærer, mener fylkets lærlingformidler.

Daglig leder Kristian Breivik i NHO-medlemsbedriften Byggmester Binde har gode erfaringer med lærlinger:

- Dette er en bra måte å rekruttere folk på. Vi blir kjent med ungdommene og de står på bra for oss. Så langt har vi kjempegode erfaringer med trivelige og arbeidsomme folk. Flere har også fått jobb hos oss, og noen er her ennå. Å ta inn lærlinger er noe jeg vil anbefale andre, sier Breivik til NRK.

- Det er gledelig å se at bedriftene tar samfunnsansvar, vi trenger alle på laget, sier NHOs regiondirektør Merethe G. Storødegård.