Fem norske medaljer i Yrkes-EM

Norge tok to gull og tre bronse under Yrkes-EM i Frankrike i helgen. - Det er helt sinnsykt, sier helsefagarbeider Stine. Se video fra den elleville feiringen.

Se jubelscenene fra Yrkes-EM da Yrkeslandslaget vinner medaljer.

Publisert 06.10.14

- Jaaaa, roper Stine Birgitte Harsem Kipperberg mens hun løper opp mot scenen.

Sammen med Yvonne Soggemoen har hun akkurat vunnet gull i helsefag i Yrkes- EM i Frankrike. 

- Det har vært nervepirrende hele kvelden og jeg satt bare og skalv. Nå er vi så glade, det er helt sinnsykt, sier Harsem Kipperberg.

Fem medaljer

Det var imidlertid ikke bare de to jentene som sørget for medalje til Norge. Yrkeslandslaget vant gull i helsefag og i mediegrafikerfaget, samt bronse i sveising, kokkefaget og for lagspillet mellom kokk og servitør.

I tillegg har mange på Yrkeslandslaget fått "Medal of Excellence" for svært godt utført arbeid.

Over 400 deltakere fra 25 land har kjempet om medaljene under Yrkes- EM i Lille i Frankrike. Det norske Yrkeslandslaget består av 13 unge fagarbeidere.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Yvonne Soggemoen og Stine Birgitte Harsem Kipperberg vant gull.

Kunnskapsministeren gratulerer

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er stolt etter helgens suksess. 

- Gratulerer med de gode resultatene i Yrkes-VM. Det er spesielt moro med medaljevinnerne, men dere har alle gjort en solid innsats. Dere er gode forbilder for ungdom som vurderer om de skal velge yrkesfag. Det er slike fagarbeidere som dere Norge trenger, sier han. Kunnskapsminister mener yrkesfagene fortjener mer respekt.

Også administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, mener deltagerne i Yrkes-EM har all grunn til å være fornøyde.

- Gratulerer med pallplasseringene! Det er kjempegøy. Men uansett resultat har alle som har deltatt i Yrkes-EM gjort en viktig jobb som ambassadører for yrkesfag. Det er jeg glad for. Vi trenger flere dyktige fagarbeidere i tiden som kommer, og med ambassadører som dere vil trolig flere unge få øynene opp for yrkene deres.

Se flere videoer fra Yrkes-EM: