Flere studenter velger som NHO-bedriftene ønsker

Det er en betydelig økning i søkere til teknologifagene, viser tall fra Samordna opptak. - Gode nyheter for NHO-bedriftene, sier avdelingsdirektør Are Turmo.

Avdelingsdirektør Are Turmo i NHO setter pris på søkertallene fra Samordna opptak.

Publisert 25.04.14

Kompetanse og utdanning

Samordna opptak publiserte i dag søkertallene til høyere utdanning for 2014. Tallene viser en tydelig økning i søkere til 3-årig ingeniørutdanning på hele 8,3 %. Søkertallene øker også med 4,7 % for masterprogram innen teknologi. Dette er betydelig høyere enn den totale økningen på 2,4 % for alle søkere til høyere utdanning, sammenlignet med 2013.

Dette er gode nyheter for NHOs medlems-bedrifter

NHOs Kompetansebarometer som ble lansert 10. april, viser at hver tredje NHO-bedrift vil ha stort behov for ansatte med kompetanse innen naturvitenskaplige fag, håndverksfag og tekniske fag om fem år.

- Søkertallene fra 2014 viser en betydelig oppgang i søkingen til ingeniørutdanningene. Dette er gode nyheter for NHOs medlemsbedrifter, sier avdelingsdirektør Are Turmo. - Nå er det viktig at denne trenden fortsetter også de neste årene, sier han.

Gode lærere er viktigst for kvaliteten i skolen. Økningen i søkningen til lærerutdanningen på 5,7 % er derfor også en god nyhet. Den betydelige økningen for lektorutdanningen for trinn 8-13 på 15,9 % viser at interessen for læreryrket har økt betraktelig.

- NHO har engasjert seg i en rekke tiltak for å styrke attraktiviteten og rekruttering til læreryrket. Vi håper dagens tall fra Samordna opptak tyder på en trend der læreryrkets popularitet er på vei opp.

Kontakt oss

Are Turmo

Kompetansedirektør

are.turmo@nho.no
Telefon
23088184