- Kompisene mine synes det er kult at jeg er tømrer

Gustav Brustad-Nilsen (28) tok tre års shippingutdannelse, men klarte ikke å glemme drømmen om å bli tømrer. Se video og les hvorfor han skiftet beite.

Fra shipping til tømrer

Publisert 11.02.15

Kompetanse og utdanning, Yrkesfag

- Det er veldig hyggelig, men jeg synes det er rart at man skal få så mye oppmerksomhet for å gjøre noe som er så viktig for samfunnet. Det burde vært mer normalt. 

Gustav Brustad-Nilsen (28) står utenfor noen blokker på Bislett i Oslo. Han har akkurat vært hjemme hos en av reporterne i Nitimen og fikset en list på live radio. 

Samtidig har han forlat sin historie i riksmedia for andre gang på kort tid. 

Fra shipping til tømrer

Og hva er Gustav sin historie? Han er gutten fra Vettakollen i Oslo som fulgte strømmen, utdannet seg innen shipping, og angret. For drømmen var å bli tømrer, og 25 år gammel tok han sats og ble lærling.

Det har fått mye oppmerksomhet. Osloby, Dagens Næringsliv, NRK. I en tid der byggfag sliter med rekruttering er det mange som har latt seg engasjere av Gustav sitt valg. 

"Blir så glad , alle kan ikke være leger, og flotte navn på utdannelser gjør ikke mennesket bedre, tror tvert om." skriver en mann på Facebook. 

Les også: Fra fagbrev til ingeniør

Stort behov

I 2030 kan Norge mangle så mange som 30 000 fagarbeidere, bare innenfor bygg og anlegg, viser tall fra SSB. Vi trenger at flere satser på en karriere innenfor byggenæringen. 

For Gustav ble det endelige vendepunktet da han møtte broren til en kompis på fest. 

- Han hadde hørt at jeg hadde lyst til å bli tømrer og spurte om jeg ville begynne som lærling hos han. Jeg sa ja nesten med én gang. 

Det valget har ikke Gustav angret på. 

Positive tilbakemeldinger 

 - Jeg liker å skape ting, ingen dag er lik, og jeg lærer masse forskjellig; bygge hus, sette opp bokhyller, kjøre gravemaskin. Det er mye morsomt man gjør på jobb, og det liker jeg.

Han har bare fått positive tilbakemeldinger fra folk rundt seg. 

- Kompisene mine synes det er kult at jeg er tømrer.

Se video: Gustav om all medieoppmerksomheten: