Yrkes-EM

Yrkeslandslaget konkurrerer om å bli best i Europa

13 unge fagarbeidere har ligget i hardtrening lenge. Nå skal de få vist hva de kan. Yrkes-EM i Lille, Frankrike, starter 1. oktober. 

Thora Karen Knutsdottir og de andre på Yrkeslandslaget er klare for å konkurrere. Hun er servitør og jobber til vanlig hos To Rom og Kjøkken i Trondheim. Foto: Tone Buene, Norsk Industri.

Publisert 30.09.14

Kompetanse og utdanning

Årets deltakere på Yrkeslandslaget kommer fra Hokksund, Kongsberg, Holmefjord og Stord, Ås, Oslo, Sylling og Trondheim, Ålesund, Eigersund, Vang og Hamar. I likhet med toppidrettsutøverne kjemper også disse internasjonalt i det de kan aller best.

Fra venstre: Kenneth Kentø er bilmekaniker og jobber hos Trondsen Bil AS i Tromsø. Petter Rustad jobber til vanlig for K-Tech og Sindre K. Hellingsrud jobber for FMC Technologies. Begge holder til i Kongsberg. De to skal konkurrere i mekatronikk, som også kalles automatiseringsfag. 

Yrkeslandslaget

Mini-OL med stor heiagjeng

Mesterskapet gjennomføres som et mini-OL i Lille, Frankrike, med åpningsseremoni og avslutningsseremoni. Arrangementet har mer enn 400 deltakere i konkurransene. Hele 25 land er representert og det ventes mange tusen besøkende. Den norske heiagjengen består av et sted mellom 120-150 personer. Dette er arbeidsgivere, familie, venner og representanter fra mange av organisasjonene i arbeids- og næringslivet.

Det er stor stemning på internasjonale yrkeskonkurranser. 1. oktober er det åpningsseremoni på Yrkes-EM i Lille. 

Yrkes-EM

Norge deltar i kokkefaget, mekatronikk, sveising, elektriker, frisør, bilmekaniker, servitør, mediegrafiker, resepsjonist, webdesign og helsefag. 

Se intervju med alle deltakerne

Medaljeutdeling 5. oktober

Konkurransene går over dagene 2.- 4. oktober. Du kan følge Yrkes-EM i World Skills og NHOs kanaler underveis. Avslutningsseremonien er om kvelden 5. oktober. Da får vi vite hvordan det har gått med de norske.

Se program

Se teaser om Yrkes -EM (Euroskills 2014) 

  

World Skills.no: Nyheter om Yrkeslandslaget

Følg Yrkeslandslaget på facebook

Følg Yrkeslandslaget på twitter