Mattetrening fungerer

Hver uke trener 200 realfagstudenter 2000 elever i 10. klasse og videregående i matematikk over hele landet.

Farid Nolen holder innlegg for studenter.

Farid Nolen er mannen med ideen bak matematikktrening.

Publisert 20.03.15

Kompetanse og utdanning

Elevene får dette tilbudet gjennom ENT3R,  et studentdrevet motivasjonsprogram for realfag. Nylig samlet Nasjonalt senter for realfagsrekruttering og NHO nærmere 70 mentorer fra de 17 studiestedene med ENT3R-prosjekter i Næringslivets Hus.

Matematikkmuskelen må trenes

– Du blir ikke bedre i å spille tennis av å ligge på sofaen å se tennismatcher, sier Farid Nolen. – Det samme gjelder matematikk. Det er ikke vanskelig, men det krever innsats og trening. 

Nolen er grunnleggeren til mattetreningen i Norge, leder nå prosjektet Mathivation og er ansatt i Västsvenska Handelkammaren. Han har med unge medarbeidere som har fått opplæring i hans metode for matematikktrening.

Du må kjempe 

– Du må våge å mislykkes, sier Ilma Caprnja, 17 år og elev i videregående skole.
– Du må kjempe når du ikke forstår, sier 8. klassingen Carl Hedenbergh.
De to viste på en imponerende måte hvordan elever og studenter kan motiveres gjennom praktiske oppgaver.

To tidligere prosjektledere i ENT3R, Kari Vatne Eide og Inga Sofie Sårheim, presenterte sine personlige erfaringer som ENT3R-mentorer og hvilke betydning dette hadde hatt for deres tidlige yrkeskarriere.

– Matematikkmentorene på konferansen uttrykte stor begeistring for motivasjonsdagen, sier Tor Erik Groeng, seniorrådgiver i NHO. Dagen ble avsluttet med en nyttig erfaringsutveksling mellom studentene.