Millionbeløp til Jenter og teknologi

– Jippi, sier NHO direktør i Agder, Siri Mathiesen, om at regjeringen bevilger to millioner til prosjektet som rekrutterer flere jenter til teknologifag.

Det er gjerne god stemning under seminaret "Jenter og teknologi" der jenter som skal velge yrkesretning, får treffe unge, kvinnelige teknologer. Dette er i 2014.

Publisert 07.09.15

Agder, Kompetanse og utdanning, Jenter og teknologi

Et ledd i likestillingsarbeidet

–       Det er utrolig moro etter så mange års arbeid med å få frem at Norge trenger flere teknologer og særlig flere jenter som vil jobbe med teknologi, sier direktør i NHO Agder, Siri Mathiesen.

Siri Mathiesen, regiondirektør i NHO Agder.

 –      Regjeringen vil nå samarbeide med Universitetet i Agder og NHO om dette prosjektet, så vi bevilger det beløpet fra og med neste år som et ledd i likestillingsarbeidet, sier Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne til KRS247 .

Se hva som skjer i dette eksperimentet! 

Treffer rollemodeller

Jenter og Teknologi er et prosjekt som NHO Agder, Universitetet i Agder, flere teknologibedrifter og fylkeskommunene i Agder samarbeider om. En gang i året inviteres jenter i 15-16 års-alderen til et seminar der de blant andre får møte unge, kvinnelige teknologer som forteller om yrket sitt.

-        Det gjør at jenter både ser muligheter og tørr å satse. I en landsdel som arbeider aktivt for bedre likestilling på arbeidsmarkedet, er dette et godt prosjekt som både er viktig og som setter landsdelen på kartet, sier stortingsrepresentant Norunn Tveiten Benestad, ifølge Høyres hjemmeside.

Blir landsomfattende

Jenter og teknologi har bidratt til at antallet jenter som studerer teknologi- og ingeniørfag ved Universitetet i Agder har økt fra 128 til 395 i perioden 2005 til 2014.

Regjeringens støtte skal bidra til at jenter også andre steder i landet skal få denne muligheten til å lære mer om teknologifag.

–       Nå skal prosjektet settes ut i et større format og bli et nasjonalt prosjekt, forteller Mathiesen.