- Nordlie Auto gjør en fantastisk jobb med sine lærlinger

Bård I. Ileby i Østfold Bilbransjeforening har nominert Nordlie Auto til NHOs Fagopplæringpris 2016.

Lærling Stian R. Thalberg og opplæringsansvarlig Marius B. Ribe i Nordlie Auto.

Lærling Stian R. Thalberg og opplæringsansvarlig Marius B. Ribe i Nordlie Auto. Foto: Aleksander Andersen

– Nordlie Auto er tydelige på forventninger til lærlingene både når det gjelder holdninger, innsats og oppførsel. Deres filosofi er at så lenge dette er på plass så vil resten av kompetansen komme av seg selv, og lærlingen kan nå så langt han eller hun selv vil, sier Ileby.

Nordlie Auto i Moss har til enhver tid rundt fire lærlinger: Per i dag har de en lærling i reservedelsfaget og tre lærlinger i bilfaget lette kjøretøy. Fra tid til annen har de også lærlinger i bilskadefaget og salgsfaget. 

Vil bidra til at unge får fagbrev

– Vi har jobbet med lærlinger siden 1973, sier Jens Boye Karlsen, daglig leder i Nordlie Auto.  - For oss er det en stor fordel at mange av våre lærlinger senere får jobb hos oss.  Dessuten er det viktig for oss å bygge kompetanse i bilfaget og bidra til at unge mennesker får et fagbrev. 

Vinneren kåres 9. september

Bilforretningen er en av tre finalister til NHOs Fagopplæringspris.
- Vi er svært glade for at Nordlie Auto AS er en av finalistene, sier Roald Gulbrandsen, regiondirektør i NHO Østfold.
- Målet med prisen er å fremme fag- og yrkesopplæringen og vise frem den fantastiske jobben som blir gjort i bedriftene.  

NHOs fagopplæringspris 2016 deles ut til en bedrift som er en fremragende ambassadør for fagopplæringen. De to andre finalistene til NHOs Fagopplæringspris er Nammo Raufoss as og KIMEK as. Prisen blir delt ut i Næringslivets Hus fredag 9. september 2016. Vinneren blir offentliggjort på nho.no samme dag.