Norges beste ungdomsbedrift

Livreddende refleksvott vant NM i ungdomsbedrift

Ideen er like enkel som den er genial: En egendesignet tovet ullvott med broderier i refleksgarn skal redde liv i trafikken. 

Fra venstre: Aina Erikstad, Vårin Vaskinn, Solveig Ittelin og Kaja Seim Vorren. Foto: Kaja Baardsen/UE Norge. 

Publisert 02.05.14

Finnmark, Kompetanse og utdanning

Det bor så mye bra i ungdommene våre

Flex UB fra Vadsø er kåret til Norges beste ungdomsbedrift 2014. Dermed gikk seieren for første gang til Finnmark.

– Jeg finner ikke ord! Det blir så moro å fortelle mamma, alle som har hjulpet oss på veien og hele Finnmark om dette. Vi er så enormt stolte av å være med å redde liv, sier Solveig Ittelin, daglig leder i Flex UB. 

EM i Tallin
Seieren betyr EM-billett til Tallin i juli. Der skal Ittelin sammen med sine unge gründerkolleger Aina Erikstad, Vårin Vaskinn og Kaja Seim Vorren representere Norge i konkurransen mot de beste ungdomsbedriftene i Europa.

– Jeg er så utrolig glad og veldig stolt! Jentene har gjort en fantastisk jobb. Det bor så mye bra i ungdommene våre og disse elevene er fantastiske ambassadører for Finnmark, sier Hilde Mietinen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark. 

Kunnskapsminister imponert
Prisutdeler, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, var minst like imponert som juryen over de fire jentene fra Vadsø videregående skole. 

– Det er flott å se hvor mye kreativitet, kunnskap og stå-på-vilje det er blant ungdommene som deltar, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen da han delte ut prisen.

 12 000 elever har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og til slutt avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra arbeids- og næringsliv.  

Kontakt oss

Tor Erik Groeng

Seniorrådgiver

Arbeidsliv og kompetanse

tor.erik.groeng@nho.no
Telefon
23088215