Oppfordrer bedrifter til å ta inn sommervikarer

I disse dager går tusenvis av skoleelever og studenter ut i ferie. For mange venter deres første møte med arbeidslivet.

Kristin Skogen Lund besøker sommervikarer hos Tusenfryd (foto fra NRK Østlandssendingen).

Publisert 01.07.14

Kompetanse og utdanning

Unge må stå på litt ekstra om de vil ha sommerjobb

– Den første sommerjobben kan bli en av dine viktigste erfaringer i livet.  Sommerjobben gir en helt annen læring enn du kan få på noen utdanningsinstitusjon. Dette er verdifulle erfaringer som du har med deg resten av arbeidslivet, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

– Min oppfordring går til alle arbeidsgivere om å gjøre noe for å ta inn ungdom. Det er en verdifull investering. Du kan oppdage talentfulle ungdommer som du har lyst skal jobbe for deg når de er ferdig utdannet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, til NRK Østlandssendingen.

Se reportasje fra NRK Østlandssendingen der Kristin Skogen Lund og Kristin Krohn Devold besøker sommervikarer hos Tusenfryd.

Ungdom er en verdifull investering

– Kanskje de arbeidstakerne du ikke tenker er de beste ved første øyekast kan vise seg å være veldig verdifulle arbeidstakere, sier Skogen Lund til NRK Østlandssendingen. 

Skogen Lund og Krohn Devold minner om at den første jobben er viktig for å få et positivt forhold til arbeidslivet. De oppfordrer samtidig arbeidsgivere om å følge reglene for ansettelse av sommervikarer og om å være tydelige og legge vekt på gode innføringer i arbeidsoppgavene.

Du kommer langt om du er serviceinnstilt, glad i mennesker og lærevillig

Reiselivet trenger mange

Reiselivet er en av næringene som nå står foran årets høysesong. Mange hoteller, serveringssteder og opplevelsesbedrifter har allerede i lang tid hatt planene for sommervikarer klare.

– Reiselivet trenger mange ekstra hjelpere i sommermånedene.  Det er en bransje der du kommer langt om du er serviceinnstilt, glad i mennesker, og lærevillig. For mange kan det være veien inn i en karriere for livet, sier Krohn Devold.

Reiselivsbedrifter NHO har vært i kontakt med melder om at det er stor pågang og mange ikke lenger bruker i de tradisjonelle kanalene for utlysning, men heller egne kanaler og sosiale medier.

Tusenfryd er eksempel på en typisk opplevelsesbedrift som tar inn et høyt antall unge. 90 prosent av de ansatte er mellom  15 og 25 år. De utlyser jobbene via egne kanaler og hadde allerede 1. mars på plass alle sine sommervikariatstillinger for sommeren 2014.

– Trenden går i retning av at ansettelser for sommervikariater skjer tidlig på året, derfor må unge ta initiativ tidlig og stå på litt ekstra om de vil ha sommerjobb, sier Krohn Devold.