STUDENTBEDRIFTER

Prisdryss til Elio SB

Studentbedriften Elio SB fra Høgskolen i Telemark ble i dag kåret til Norges beste Studentbedrift 2014 for utvikling av en universal batteridrillholder. I tillegg vant de NHOs pris for beste samarbeid med næringslivet.

– Det er en utrolig følelse. Hjertet har banket godt i dag, sier Karsten Austrått fra Elio

Publisert 05.06.14

Kompetanse og utdanning

I to dager har de fem gründerne konkurrert mot de beste studentbedriftene fra hele landet. Nå venter EM i Amsterdam i juli, der bedriften skal representere Norge mot finalister fra hele Europa. Elio SB vant også NHOs pris for beste samarbeid med næringslivet.

Elio SB 
- Vi er veldig glade. Dette var målet vårt hele veien. Nå får vi anledning til å vise frem ideen vår for et mye større publikum. Vi gleder oss, sier Kim Østreim, daglig leder i Elio SB. De fem ingeniørstudentene har han utviklet en batteridrillholder som skal gi håndverkere en sikrere og mer effektiv hverdag. Batteriedrillholderen er universal og kan monteres på alle typer gardintrapper. 

Contra SB, også de fra Høgskolen i Telemark, vant Ferdprisen for størst internasjonalt potensial og den andre EM-billetten. Bedriften har utviklet SuperGrip, et unikt håndtak til å kunne trekke i tau.

Contra SB: Ole stian Midtgarden, Fredrik Stubbene Jensen. Karina Løbø Fimland og Aleksander Bakke.

Under NM har studentbedriftene har konkurrert i syv ulike kategorier. Se oversikt over vinnere, jurybegrunnelser og bilder til fri bruk på via UEs nettside

Overbeviste med fagkompetanse og stort engasjement
I tillegg til å vurdere bedriftenes forretningsplaner og scenepresentasjoner, har juryene intervjuet de unge gründerne om deres erfaringer med forretningsutvikling og virksomhetenes fremtidsplaner.

"Vinneren av Norges beste Studentbedrift 2014 kjennetegnes av sterk, faglige kompetanse, relevant arbeidserfaring og kreativitet. De imponerte juryen med hvordan de har omsatt dette til en svært enkel idé for et produkt med et stort markedspotensiale, både nasjonalt og internasjonalt. Teamet overbeviste også med sitt engasjement og troverdighet", heter det blant annet i juryens begrunnelse. Fullstendig jurybegrunnelse kan du lese her

NHO-prisen 2014
Elio SB vant også NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet. Prisen ble overrakt vinnerne av direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, Svein Oppegaard.

Han innledet premieoverrekkelsen med å ønske Ungt Entreprenørskaps (UE) arrangement velkommen tilbake neste år. - Fra et næringslivssynspunkt er det gledelig å se så flotte resultater av UEs virksomhet. Det engasjementet og den aktiviteten som har kommet fram her i Næringslivets Hus det siste døgnet, har vært formidabel. Det fyller oss med optimisme med tanke på norsk næringslivs framtid, sa Oppegaard.

Oppegaard viste videre til juryens begrunnelse for tildeling av NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet til studentbedriften Elio:

"Studentbedriften dokumenterer at rådgiving fra samarbeidende næringsliv har gitt verdifull markedsforståelse. Det har forbedret produktets design, gitt en riktigere pris og bedre tilpasset markedsføring. Kontakt med andre leverandører i bransjen har bekreftet behovet for deres produkt.

De er nøye med å profilere sine mentorer i forretningsplan, i scenepresentasjon og i intervju, og ikke minst – antrekk.

Gjennom hele sin virksomhet synliggjør denne studentbedriften hvilken betydning samarbeid og samhandling med regionalt næringsliv har hatt for deres suksess."

Elio SB vant også NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet. Fra venstre: Kim Østreim, Alexander Bang, Karsten Austrått, Jens-Kristian Jenssen, Nils Eivind Eikehaug og Svein Oppegaard.

Vellykket entreprenørskapssatsing i Telemark
Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift. Gjennom ti år har Høgskolen i Telemark lagt til rette for Studentbedrift for sine ingeniørstudenter.

- Studentene får unik erfaring med kreativitet og innovative prosesser når de driver Studentbedrift. De får samhandling med næringslivet, nettverk og kompetanse som det ikke går an å lese seg til. Jeg er imponert over Høgskolen i Telemark og håper flere høyskoler og universitet får opp øynene for potensialet, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge. Hun peker blant annet på det faglige miljøet blant veilederne ved skolen som en av suksessfaktorene.

- Satsingen er solid forankret i ledelsen ved skolen. Veilederne jobber som team der de samarbeider tett og holder seg faglig oppdatert. Ledelsens og fagteamets entusiasme og ambisjonsnivå smitter over på studentene og det gir fantastiske resultater, sier Slungård.