Dette tilbyr 12 av Norges beste ungdomsbedrifter

Vil du ha større plass i klesskapet, har du en kalv som stanger bort fôret eller vil du lære barn om brann? Se video med ungdomsbedrifter som vil løse dine utfordringer.

Se hva 12 av Norges beste ungdomsbedrifter tilbyr

Publisert 30.04.15

Kompetanse og utdanning

De beste ungdomsbedriftene fra hele landet har nå konkurrert i NM på Lillestrøm. For å delta må du først vinne i ditt eget fylke.

69 ungdomsbedrifter hadde utstilling. Ungdommene som jobber i disse bedriftene er dyktige og på hugget. Når du tar deg en tur mellom standene er du garantert å bli lokket med gode spørsmål, salgsargumenter og produktfordeler. Vi møtte blant annet de som skulle bli Norges beste. Se mer i videoen.

Trashlock UB ble Norges beste ungdomsbedrift. Se deres produkt i videoen. Foto: UE Norge.

Trashlock

Gjev pris

Trashlock UB fra Spjelkavik videregående skole vant prisen "Norges beste ungdomsbedrift 2015".
– Det er ikke til å legge skjul på at det har vært svært mye arbeid. Når vi nå står igjen med gull i norgesmesterskapet, føler vi likevel at det har vært verdt strevet. Vi satser videre og skal forsette det gode arbeidet frem mot EM, sier Iver Myklebust, daglig leder i Trashlock UB. 

Myklebust understreker at godt samarbeid med lokalt næringsliv har vært vesentlig for utvikling av produktet deres - en innovativ løsning som skal forhindre at søppel spres utenfor søppeldunken. Industribedriften Karlsberg, Ålesundregionen interkommunale miljøselskap ÅRIM, og innovasjons- og industridesignselskapet Inventas er blant ungdomsbedriftens partnere. 

Beste yrkesfaglige bedrift

Flere ansatte i NHO og i landsforeninger deltok i juryarbeid for å kåre vinnere. Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, delte ut prisen for beste yrkesfaglige bedrift. 

– Prisen går til en bedrift som viser yrkesstolthet og entusiasme. De har utviklet og selger et produkt med stort internasjonalt potensial. Dette er et produkt som kan gjøre en viktig næring enda mer effektiv og slik bidra til reel verdiskapning for Norge i tiden fremover, sier Oppegaard.

Vinneren ble Wesstip Supplies UB fra Eid videregående skole i Sogn og Fjordane. Du kan se hvordan de skal gjøre jobben i oppdrettsanlegg enklere i videoen over.

Oversikt over alle vinnere i NM for ungdomsbedrifterBilder av ungdomsbedrifter som deltar i NM