NORSK OLJE OG GASS

Spiller om Norges fremtid

Hvorfor er det så vanskelig å finne olje og gass og hvorfor er det så dyrt å bore brønner? Denne uken møttes 200 vgs-elever i Næringslivet Hus til simuleringsspillet PetroChallenge.

Over 200 elever var samlet til PetroChallange i Næringslivets Hus.

Over 200 elever var samlet til PetroChallange i Næringslivets Hus.

Publisert 30.10.15

Kompetanse og utdanning

- To dager er satt av til PetroChallenge 2015 i Næringslivets Hus. Datasimuleringsspillet gir en reell erfaring i hva det vil si å jobbe i olje- og gassindustrien. Elevene får prøve ut ulike oppgaver som skal løses, se hva som kreves av faglig kunnskap i letefasen og hva som skal til for å finne og bore etter olje og gass, sier kompetanserådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl.

- Norge er mer enn en råvareleverandør av olje og gass. Norge er også i teknologisk verdensklasse. Det er teknologien vel så mye som råvarene som har brakt landet dit det er i dag. Vårt viktigste budskap på samlingene er at utdanning og kunnskap er viktige investeringer for enhver 16- og 17-åring, og at kunnskap om arbeidslivet trygger den enkelte i sitt utdanningsvalg, sier Blom-Dahl.

Lærer Monica Østby med elever fra Ski videregående skole.

Det viktigste er å slå Stavanger

- Dette er veldig lærerikt for elevene. PetroChallenge går rett inn i læreplanen for geofag 2, sier faglærer Monica Østbye Hansen, Ski videregående skole. Skolen er med for 6. året på rad.

- Elevene får innblikk i det virkelige arbeidslivet og arbeidsspråket er engelsk. De må samarbeide på tvers av skolene som er med og så blir de godt kjent med arbeidsmetoden for oljeleting. Elevene får et helt annet perspektiv på hva oljeleting handler om. Vi har jo bygget vår velstand på oljen, som er Norges røtter. Dette er viktig allmennkunnskap, sier Østbye Hansen.

Hun forteller at dette er noe elevene gleder seg til hvert år. - Jeg tror det er konkurranseaspektet som gjør at det er gøy. I følge elevene er det ikke så viktig hvem som vinner, så lenge de slår Stavanger.

Team17

Avgjøres i London

PetroChallenge 2015 arrangeres i Stavanger, Tromsø, Oslo og avslutningsvis i Trøndelag. En gruppe fra Frogn videregående skole vant gårsdagens Oslo- og Akserhuskonkurranse i Næringslivets Hus. De leder nå med god margin foran vinnerne fra Tromsø og Rogaland. Det gjenstår en samling på Samfundet i Trondheim 9. og 10. november før Norges-vinneren kan kåres.

Vinnerlaget får en tur til London med deltakelse i den internasjonale finalen i PetroChallenge og besøk hos en av medlemsbedrifter i Norsk olje og gass.

Kontaktperson: Evelyn Blom-Dahl, rådgiver kompetanse, Norsk olje og gass.