Stolt av murersønnen

NHO-direktøren i Østfold håper flere unge vil gjøre som sønnen Sindre: velge et yrkesfag.

Murer Sindre Dehli Evensen med pappa, og regiondirektør i NHO Østfold, Espen N. Evensen. Foto: Geir A. Carlsson.

Publisert 26.02.15

Østfold, Kompetanse og utdanning, Yrkesfag

Jeg er kjempeglad for at Sindre valgte en utdanning langt unna min

–  Dessverre er det mange ungdommer som lever under forventninger fra foreldrene, uttalt eller ikke, om at de skal ta studiespesialisering, sier Espen Nøklebye Evensen til Fredrikstad blad.

Regiondirektøren i NHO Østfold er utdannet siviløkonom og tilbringer arbeidsdagene i dress. Sønnen hans Sindre Dehli Evensen (22) har imidlertid valgt en helt annen vei. Han er murer.

– Det er et spennende og utfordrende yrke. Det er morsomt å jobbe med hendene og fint å se resultater av det jeg gjør, sier han til avisen.

Les også: Stort behov for fagarbeidere

Les også: 10 grunner til å velge yrkesfag

- Velg yrkesfag

Søndag må landets 10.klassinger velge videgående skole og Espen Nøklebye Evensen håper flere ungdom gjøre som sønnen; velger yrkesfag.

– Det er alltid behov for fagfolk innen byggfag. Og det er store behov i matfagene; særlig innen industriell matproduksjon som er en stor og viktig arbeidsplass i Østfold, sier Evensen.

Sindre er murer og vil nå også ta fagbrev i forskaling. Hans far, Espen, er opptatt av at flere blir kjent med hvordan yrkesfag åpner for mange muligheter for videre utdanning. Foto: Geir A. Carlsson.

Espen og Sindre på byggeplassMange muligheter

Han er også opptatt av at  yrkesfag ikke er en blindvei. Det finnes mange muligheter til videre utdanning. Sindre Dehli Evensen har nå planer om en ny utdanning; fagbrev i forskaling.

– Jeg er kjempeglad for at Sindre valgte en utdanning som ligger langt unna min. Han opplever mestring og trives i hverdagen, sier NHO-direktøren.

Les også: 5 veier etter fagbrev

Les hele intervjuet i Fredrikstad blad.