Tenn realfagsgnisten

- Å få tent realfagsgnisten er viktig for Norge, sa kunnskapsstatsråd Torbjørn Røe Isaksen på dagens ENT3R-konferanse. Arrangører er ENT3R realfagstrening, Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering og NHO.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen møtte ENT3R-studenter fra hele Norge i Næringslivets Hus.

Publisert 28.03.14

Kompetanse og utdanning

Det dere gjør i skolen er viktig for dere, for elevene og for samfunnet

– Det er dere som bidrar til å tenne denne gnisten, sa kunnskapsministeren til forsamlingen av unge realfagstrenere. De er studenter rekruttert fra universiteter og høyskoler. I løpet av ett år trener de 2000 skoleelever i matematikk.

– Dere treffer dem bedre, for dere er nærmere i alder og både skjønner og kan lettere skape kontakt med elevene. Det dere gjør i skolen er viktig for dere, for elevene og for samfunnet. For i fremtiden er det i særlig grad folk som arbeider som ingeniører og teknologer Norge trenger, sa Røe Isaksen.

– Å bli god i matematikk handler om mengdetrening.  Noen elever har matteangst, men har dere hørt om noen som har historieangst, samfunnsfagsangst eller KRL-angst? 

Entusiaster
NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, Svein Oppegaard, berømmet ENT3Rs mattetrenere.
– Dere er entusiaster. Å det er bedre å ansette en entusiast enn en som ikke er det. For en entusiast kan man dempe, mens det er mye vanskeligere å løfte en som ikke er det.

Ingen kvikkfix
Også lederen for Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering, Borghild Lundeby la stor vekt på at matte ikke er noe kvikkfix, men at de fleste kan bli gode i matte, uavhengig av hvilken mennnesketype man er.

Gode med tall og gode med mennesker
Forsker  Maria Vetleseter Bøe, som har forsket i ENT3R-mentorenes betydning som rollemodeller, "drepte" myten om mattenerdene. 

– Det er ikke sånn at det er noen som er gode med tall og noen som er gode med mennesker, sa hun.

ENT3R studenter i Næringslivets HusENT3R-mentorer.

Kontakt oss

Tor Erik Groeng

Seniorrådgiver

Arbeidsliv og kompetanse

tor.erik.groeng@nho.no
Telefon
23088215