To norske gull i Yrkes-VM

Norge leverte kjempebra i årets Yrkes-VM i Brasil. To gull og i tillegg 12 Medal of Excellence. tar de norske deltagerne med hjem fra Sao Paulo.

Gullmedaljevinnerne fra Yrkes-VM i Brasil, Martin Østnor og Jenny Marlen S. Fossan. (Foto: Worldskills.no)

Publisert 17.08.15

Kompetanse og utdanning

Det ble gullmedalje i helsefag til Jenny Marlen S. Fossan. Hun kommer fra Bjerke i Oslo og jobber til daglig ved Balsfjord bo- og servicesenter i Troms.

- Det er helt sykt, tenk at jeg fikk gull da! Jeg håper dette bidrar til at flere velger helsefagarbeiderutdanning i årene fremover, sier Fossan.

Det ble også gull til industrimekaniker Martin Østnor fra Sørli i Lierne kommune. Han jobber til vanlig ved Nidar i Trondheim.

- Det er helt uvirkelig, men selvfølgelig kjempefint, sier Østnor. - At det ble gull til Norge i dette industrifaget må bety at vi har gode kvaliteter i industrien. Jeg har fått vist frem gode kvaliteter i faget. Det er mange flinke industrimekanikere i Norge. Vi skaper verdier hver eneste dag vi går på jobben.

I tillegg til gullmedaljørene er det tolv på det norske laget som har gjort det så bra at de får Medal of excellence. Denne medaljen går dermed til 14 av de 19 deltakerne fra Norge. 

Kunnskapsministeren gratulerer

- Gratulerer med kjempefin innsats. Dere er fantastiske ambassadører for yrkesfagene, og dere får opp interessen for fagene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

- Når andre ser hva dere presterer og at dere synes det er morsomt å konkurrere, så kan det få dem til å ta i et ekstra tak på skolen eller i lærebedriften. Dere viser hvor mange flinke yrkesfagelever Norge har. Dere er også strålende eksempler på de mange spennende arbeidsmulighetene yrkesfagene gir.

LES ALT OM YRKES-VM PÅ WORLDSKILLS.NO