NM for UNGDOMSBEDRIFTER

Unge gründere konkurrerer

Ungdomsbedriften Flex UB fra Vadsø videregående skole har designet og utviklet en tovet ullvott med broderier i refleks. I neste uke reiser de til Lillestrøm for å konkurrere i NM for Ungdomsbedrifter.

Flex UB

Flex UB fra Vadsø representerer Finnmark i den nasjonale finalen. Fra venstre: Aina Erikstad, Vårin Vaskinn, Solveig Ittelin og Kaja Seim Vorren. (Foto: Flex UB)

Publisert 24.04.14

Kompetanse og utdanning

Uten tidligere etablerererfaring har de fire jentene i Flex UB med vottene fått en stor salgssuksess og i februar ble de kåret til beste ungdomsbedrift i Finnmark. 

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. – 30. april. 173 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer i ulike kategorier, men det er kun èn bedrift fra hvert fylke som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen, Norges beste Ungdomsbedrift 2014, og billett til EM i Estland i sommer. 

- Vi vil nå ut til verden, og neste steg på veien er NM. Vi gleder oss veldig og vi skal gi alt!, sier Solveig Ittelin, daglig leder i Flex UB. Ungdomsbedriften driver hun sammen med Aina Erikstad, Vårin Vaskinn og Kaja Seim Vorren. 

Om lag 12 000 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Det utgjør 15 prosent av elevene på et årskull. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. 

- Ungdomsbedrift handler mer om læring enn om næring. Når elevene får bruke fagene i praksis, samarbeide med næringslivet og realisere egne drømmer og ambisjoner, utvikler de holdninger og egenskaper som det ikke går an å lese seg til. Vi trenger flere unge som vil, kan og tør skape noe eget, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Siden NHO tok initiativet til Ungt Entreprenørskap (UE) i 1997, har organisasjonen vokst og blitt en ledende kraft i entreprenørskapopplæring i utdanningssystemet over hele landet. UE og NHO har i dag en samarbeidsavtale.