Unge talenter blir toppledere for en dag

I dag får 30 av Norges mest talentfulle unge prøve seg som toppledere – for en dag.

Iselin Pettersen skal være leder for en dag, og får følge konserndirektør i Tine, Kathrine Mo.  

Publisert 14.10.15

Kompetanse og utdanning

Ungt Entreprenørskap er i kontakt med over 11 000 elever og studenter hvert år som driver sin egen bedrift som en del av utdannelsen. Noen utmerker seg med ekstra stort engasjement og oppnår resultater langt over hva noen kunne forvente av dem.

Nå skal 30 utvalgte talenter fra hele landet få en dag de sent vil glemme: De skal få oppleve en toppleders arbeidshverdag.

NHOs medlemmer Tine, Telenor og Ferd er blant bedriftene som skal ha med seg en ung lederspire. 

Les også: Her blir Markus (18) toppleder i Telenor

 Muligheter for fremtidige ledere

- Leder for en dag er et viktig initiativ for å vise hvilke muligheter som ligger der for fremtidens arbeidstakere. TINE er en stor norsk industribedrift som ønsker å gi unge mennesker muligheter og vise frem den innovative, konkurransedyktige bedriften vi er, og skape muligheter for fremtidige ledere, sier konserndirektør Kathrine Mo i Tine. 

Hun skal ha med seg lederspiren Iselin Pettersen, som skal være med på flere ting i løpet av dagen. 

Like før sommeren ble nemlig et nytt produksjonslokale for Ridderost åpnet i Tresfjord. 

- TINE vil på nytt satse på Ridderosten. Forbrukerne etterspør spesialiteter i større grad enn tidligere og derfor vil TINE satse. På meieriet i Tresfjord er Ridderost det største produktet, men vi produserer også Port Salut. Vi ønsker at Iselin skal bli med på produksjonen av Ridderost og se hvordan osten modnes, forklarer meierisjef Geir Andresen. 

Nye helter

Leder for en dag gjennomføres for 13. årets på rad, og Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står bak initiativet. I tillegg til å gi deltakerne en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener høyere status og mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Statsministeren heier på ungdom

For statsminister Erna Solberg har Ungt Entreprenørskap vært en hjertesak siden hun som kommunalminister i 2003 var med å lansere den første strategien for entreprenørskap i utdanningen.

– Vi i regjeringen heier på de unge. Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg kommer godt med når fremtidens arbeidsplasser skal skapes. Dette støtter jeg og regjeringen helhjertet opp om, sier statsminister Erna Solberg, som selv har deltatt på Leder for en dag flere ganger.