Yrkeslandslaget utfordrer unge til å bli best

De 13 ungdommene på Yrkeslandslaget har allerede vunnet skolekonkurranser, noen har deltatt i NM, og flere av dem har tidligere deltatt også i VM. Nå er det Europamesterskapet som gjelder.

- Yrkeslandslaget presser meg til å bli best, sier Thora Karen Knutsdottir til NHO TV

Publisert 12.06.14

Kompetanse og utdanning

Laget som skal forsvare Norge i Yrkes-EM i Frankrike til høsten er nå klart. Ungdommer fra store deler av landet er representert. Vi møtte dem under sin første samling som ble holdt i Næringslivets Hus. Samlingen inngår som en viktig del av forberedelsene fram mot EM.

- Yrkeslandslaget er utrolig givende for meg som person og veldig lærerikt. Det presser meg til å lære alt om mitt eget fag og bli best, sier Thora Karen Knutsdottir til NHO TV. Hun jobber ellers som servitør på To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Vi er best på fagopplæring
- Fagopplæring er kjempeviktig. Yrkesfag er viktig for oss i fremtiden. Vi er best i verden på disse tingene, sier Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, til deltakerne.

Oppegaard er styreleder i den idelle organsiasjonen World Skills Norway. De organiserer Yrkeslandslaget og arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. 

Yrkesfag er grunnmuren i samfunnet
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen deltok på samlingen.
- Fagkunnskapen dere besitter er en viktig del av grunnpilaren i samfunnet vårt. Både for verdiskapingen og vår velferden vår,  sier Røe Isaksen.

Han fremhever at Yrkeslandslaget er ambassadører for fagene og kan inspirere flere til å velge yrkesfag. 

- Mange sier at i Norge kan ansatte ta beslutninger som du må på mellomledernivå for å ta i andre land. Det har noe med yrkesfagkulturen og fagbrevkulturen i Norge å gjøre og samarbeidet i norsk arbeidsliv som dette er en viktig del av, sier Isaksen.