Offentlig sektor og næringslivet

Stat og kommuner er viktige premissgivere for vekst og utvikling i næringslivet ved å levere tjenester av høy kvalitet, sikre effektiv planlegging og forvaltning og ved å være et viktig marked for mange bedrifter.

Helse og velferd

Private bedrifter spiller en viktig rolle på mange områder innenfor helse- og velferdsområdet. NHO mener det er avgjørende at deres kompetanse, kapasitet, tjenester og løsninger blir tatt i bruk.

Kommune-NM 2016

Vi rangerer kommunene etter attraktivitet og lokal vekstkraft basert på forhold ved næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse, og kommunal økonomi.

Nyheter

 • Skattepenger går til velferd

  – Faktum er at private gir mer velferd for skattepengene, ikke mindre, skriver Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service i dette innlegget i Dagsavisen.

  9. september 2016
 • Milliardmarked åpner seg

  - Private leverandører skal ikke lenger bli utestengt som følge av moms når helseforetakene kjøper for milliarder, sier NHO-direktør Svein Oppegaard.

  19. oktober 2016
 • Småkommuner i bunn

  Småkommuner dominerer nederste delen av årets Kommune-NM. - Å være god på bunnen er liten trøst, sier NHO-direktør Ingebjørg Harto.

  16. august 2016

Publikasjoner

 • Kommune-NM 2015

  Kyst- og bykommuner gjør det bedre. Små innlandskommuner gjør det dårligere. Det er fasiten for NHOs Kommune-NM, der Sola går helt til topps.

  10. august 2015
 • NæringsNM 2014

  Vi ser at de største byregionene gjør det gjennomgående best i NHOs Nærings-NM 2014.

  25. februar 2015

Kontakt

Per Øyvind Langeland

Avdelingsdirektør

Energi, klima og samferdsel

per.langeland@nho.no
Telefon
23088155
Rune Foshaug

Avdelingsdirektør

Forskning, innovasjon og digitalisering

Rune.Foshaug@nho.no
Mobil
95142636