Millioner ut av vinduet

Tromsø kommune kaster millioner av kroner ut av vinduet ved å kansellere kontrakt med ISS. - Det er på tide å kalle en spade for en spade, sier ISS-sjef Hans John Øiestad til avisa Nordlys.

Hans John Øiestad, konsernsjef ISS. Foto: Olav Heggø/Fotovisjon.

Hans John Øiestad, konsernsjef ISS. Foto: Olav Heggø/Fotovisjon.

Publisert 09.11.15

NHO Arktis, Offentlig sektor og næringslivet

Det gamle byrådet hadde knapt rukket å pakke seg ut av kontorene, før Arbeiderpartiet, SV og Rødt, kansellerte avtalen de hadde inngått med ISS, om å overta 25 prosent av renholdet i kommunen.

Avtalebruddet ble kompensert med en sum på 1.450.000 kroner til ISS.

Offentligheten bør få vite hva dette koster

- Tromsø kommune kunne, ved å inngå denne avtalen med oss, ha spart i overkant av seks millioner kroner hvert år. Ganger man det med syv år, så er det snakk om ganske mange millioner kroner, sier Øiestad til avisen Nordlys. Han er opptatt av å nyansere bildet, og reagerer på at det har blitt fremstilt slik at kommunen har spart på gå ut av avtalen.

- At man sparer penger på å gå tilbake til eget prosjekt er tull. Jeg vil at offentligheten skal få vite hva dette koster skattebetalerne, sier Øiestad.

Beslutningen gir stadig mindre mening

NHO region Troms og Svalbard har fulgt prosessen fra start til slutt, og direktør Christian Chramer mener beslutningen om å betale seg ut av avtalen, gir stadig mindre mening. Han sikter til at byrådsleder Kristin Røymo varsler at Tromsø kommune styrer mot et underskudd på 70 millioner kroner i 2015.

- Det at man er så ideologisk uenig, at man er villig til å la være å spare penger, samtidig som man punger ut for å unngå konkurranseutsetting, det stiller byrådet i et meget dårlig lys, sier NHO-direktøren.

Nordlys 9. november 2015: Millioner ut av vinduet (pdf)

Kontakt oss

Christian Chramer

Direktør

Medlem og region

christian.chramer@nho.no
Mobil
92882360