Slik skal unge lokkes inn i sjømatnæringen

Onsdag ble nettstedet Yngel.no lansert. – Målet er at siden skal motivere flere til å velge en karriere i sjømatnæringen, sier den ferske redaktøren Øyvind André Haram.

På nettsstedet yngel.no kan du lære mer om en karriere i sjømatnæringen.

Publisert 01.10.14

Offentlig sektor og næringslivet

Hovedorganisasjonen for norske sjømatbedrifter, Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL), går nye veier for å øke interessen for næringen.

De har laget et helt eget nettstedet, yngel.no, for alle som er nysgjerrig på en karriere i sjømatnæringen, eller bare ønsker å lære litt mer.

– På siden vil vi dele nyheter, blogginnlegg og artikler fra mennesker som jobber i næringen, forklarer Øyvind André Haram. Han er informasjonssjef i FHL, og er også redaktør for det nye nettstedet.  

Artikkelen fortsetter under bildet:

Øyvind André Haram er informasjonssjef i FHL og redaktør for det nye nettstedet. 

Vil øke interessen blant ungdom

Målet med siden er å bidra til økt innsikt og forståelse for sjømatnæringens betydning for mennesker og lokalsamfunn langs kysten, og samtidig bidra til økt interesse blant ungdom for å søke en utdanning og karriere i næringen.

– Det er sterk konkurranse om å være attraktiv som næring, og de beste arbeidstakerne vil alltid være etterspurt. Da kan vi ikke være bakpå. Det er det heller ingen grunn til, for dette er en næring med en lys og lovende framtid, sier Haram.

  • Ta en titt på nettsiden her:  Yngel.no

Den ferske redaktøren forteller at karrieremulighetene i sjømatnæringen er nesten like mangfoldig som livet i havet.  

– Uansett om du planlegger å bli biolog, markedsfører, økonom eller ingeniør så er mulighetene mange hvis du velger sjømat som karrierevei, sier Haram.

Ser etter flere kloke hoder

Det er et mål for FHL å ”åpne opp” næringen for omverdenen og for ungdom spesielt.

– Vi har knyttet til oss en rekke bloggere som vil fortelle om sin hverdag i sjømatnæringen. Jeg tror arbeidstakerne selv er de beste til å formidle alt det spennende som skjer i næringen, mener Haram.

Vi er nå over syv milliarder mennesker her på kloden, i 2050 regner man med at antallet vil være opp mot ni milliarder. Det betyr at verden trenger å øke mattilførselen. Samtidig står klimaet ovenfor store utfordringer, noe som stiller krav til bærekraftig produksjon.

– For å møte disse utfordringene er næringen på jakt etter flere kloke hoder og mennesker som vil jobbe med det enorme potensialet som ligger i havet. Hvis yngel.no kan gi litt ekstra motivasjon og inspirasjon til å velge sjømatnæringen som karrierevei, da er vi fornøyd, gløder Haram.

På sosiale medier

Nettstedet vil også være knyttet opp med egen Facebookside, som gjør det mulig å nå mange via deling i flere digitale kanaler.

– Unge i dag er på sosiale medier, og der skal også Yngel være. Fortsatt er vi i oppstarten, så her blir det mer aktivitet og informasjon etter hvert, understreker Haram.