- Skivebom om formuesskatt fra Frp

NHO får kritikk fra Frps Gjermund Hagesæter for å ha vært for passiv i sin kamp mot formuesskatten da det gjaldt som mest. -Uforståelig, sier NHO-direktør Petter Haas Brubakk.

Petter Haas Brubakk er direktør for næringspolitikk i NHO.

Publisert 10.03.15

Økonomisk politikk og analyse

- Venstre og Kristelig Folkeparti kritiserte jo NHO nærmest for å drive en kampanje for å få fjernet formuesskatten, sier NHO-direktør Petter Haas Brubakk.

- Derfor er kritikken fra Frps finanspolitiske talsmann en skivebom. De som er opptatt av at formuesskatten er skadelig for verdiskapingen og norsk eierskap, må være opptatt av å få redusert den så raskt som mulig og fjernet den så fort som mulig.

Frps Gjermund Hagesæter gikk hardt ut mot NHO i NRKs Politisk kvarter tirsdag morgen. Da etterlyste han drahjelp fra NHO da formuesskatten lå i potten i forhandlingene mellom regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre. - Man også være der når slagene reelt sett utkjempes, under forhandlingene, sier Hagesæter til NRK.no.

Brubakk stiller spørsmål om hvor Hagesæter kan ha vært under høstens slag om formuesskatten. Han understreker at NHO vil gi sin helhjertede støtte til å fjerne formuesskatten også i fremtiden, fordi den er skadelig for norske eiere.